CG - DRUŠTVO CRNA GORA

Simović sa rukovodiocima inspekcijskih organa: Dosadašnji rezultati garant su efikasnog odgovora na predstojeće potrebe

Inspekcijske službe dale su značajan doprinos ukupnim naporima za suzbijanje epidemije COVID-19, ocijenio je predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutin Simović na sastanku sa rukovodiocima inspekcijskih organa.
Ublažavanje mjera zaštite od COVID-19 i ponovno pokretanje rada brojnih djelatnosti, predstavlja veoma zahtjevan proces, a dosljedna implementacija i kontrola veliki izazov sa epidemiološkog stanovišta.
Upravo zbog ovakvog stava struke organizovan je i ovaj sastanak sa rukovodiocima inspekcijskih organa, na kojem se raspravljalo o brojnim organizacionim, normativnim, tehničko-tehnološkim i drugim izazovima u kontroli primjene donesenih mjera, kako bi se na najbolji način odgovorilo sadašnjim i budućim izazovima.
Predsjednik NKT Simović je ukazao na značaj savjetodavne i preventivne uloge inspekcijskih organa u kontroli primjene donesenih mjera i značaj daljeg odgovornog odnosa i građana i potrošača, očekujući da poslodavci budu primjer iskazane odgovornosti – i prema zaposlenima i prema potrošačima, odnosno korisnicima usluga.
„Dosadašnji rezultati i iskazana posvećenost, najbolja su garancija da ćemo u i narednom periodu efikasno odgovoriti potrebama koje su pred nama“ – zaključio je predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.
Sastanku su prisustvovale i ministarke ekonomije i javne uprave Dragica Sekulić i Suzana Pribilović i direktor Uprave za inspekcijske poslove Alija Košuta.

SA SASTANKA, FOTO: VLADA CG

IZVOR: GOV.ME

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s