CG - DRUŠTVO CRNA GORA

Demokrate: Savjet da djeluje snažnije i proaktivnije

Predsjednik Demokratske Crne Gore mr Aleksa Bečić primio je predsjednika i člana Savjeta za građansku kontrolu rada policije, mr Aleksandra Sašu Zekovića i advokata Zorana Čelebića. 
Prijem je realizovan na osnovu zahtjeva Savjeta za građansku kontrolu rada policije nakon kritičnog saopštenja i ocjena Demokratske Crne Gore:

https://publikum.me/2020/05/14/kaluderovic-demokrate-pozdravljaju-odluku-dobricanina-savjet-za-gradansku-kontrolu-policije-postao-pr-veljovica/

Prijemu su, pored predsjednika Bećiča, ispred Demokratske Crne Gore prisustvovali Momo Koprivica, potpredsjednik, Neven Gošović, šef Pravnog tima Demokrata i Boris Bogdanović, generalni sekretar Demokrata.


Susret je bio prilika da Demokrate Crne Gore saopšte konkretne primjedbe na određene policijske intervencije ali i na rad građanskog nadzora policije cijeneći da Savjet treba da djeluje snažnije i proaktivnije, vodeći računa, u svakoj situaciji, o očuvanju svoje nepristrasnosti i objektivnosti.
Detaljno i dinamično je razgovarano o više predmeta koji su u u radu Savjeta pri čemu su iz Demokratske Crne Gore ponovili oštre ocjene prema Savjetu. Predstavnici Savjeta su odgovorili na primjedbe i ponudili argumentaciju afirmišući opredjeljenje da rad ljudskopravaških tijela ne smije i ne treba da bude predmet političkih i politikanskih uticaja ili manipulacija. 

Demokrate Crne Gore su inicirali određena pitanja kojima će Savjet, kako je najavjeno, u budućem periodu posvetiti punu pažnju i iskazali interesovanje da budu redovno informisani o statusu pojedinih predmeta i odnosu državnih organa prema izdatim ocjenama i preporukama.
Zajednički je konstatovano da građanski nadzor kao model kontrole policije treba dalje razvijati i osnažiti mu kapacitete i ovlašćenja u zaštiti ljudskih prava i sloboda.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s