CG - DRUŠTVO CG - POLITIKA CRNA GORA

BOŠNJAK: VESNA SIMOVIĆ ZVICER NIJE NIŠTA BOLJA OD ONIH PREPISIVAČA-KANDIDATA ZA SUDSKE FUNKCIJE, NAD ČIJIM POSTUPCIMA SE NAVODNO ZGROŽAVALA

Objelodanjivanje skandaloznog snimka o namještanju pitanja ogoljeno je ono što je Demokratski front odavno znao, da predsjednica Sudskog savjeta Vesna Simović Zvicer nije ništa bolja od onih prepisivača-kandidata za sudske funkcije, nad čijim postupcima se navodno zgrožavala. I što je još tragičnije što je ovu gospođu, vladajuća većina u Skupštini Crne Gore izabrala za člana Sudskog savjeta kvalifikujući je kao “uglednog” pravnika. Očigledno je ona ovakva, mjera ugleda po DPS standardima. Prezentovano ponašanje diskredituje gospođu Zvicer za vršenje bilo koje javne funkcije, a posebno za posao profesora na Univerzitetu Crne Gore.

Demokratski front će pokrenuti inicijativu da Skupština Crne Gore hitno razriješi gospođu Zvicer sa pozicije na koju ju je izabrala, kako bi osudila i ogradila se od ovakvog njenog ponašanja. Ujedno pozivamo Univerzitet Crne Gore da se ne pravi mrtav, što obično čini, već da hitno reaguje, jer protekcionizam koji je gospođa Zvicer pokazala, zaslužuje najstrožije sankcije.

Predlog zakona: Poslodavac će biti dužan da ženi produži ugovor ...
Vesna Simović Zvicer

Nas ni malo nije iznenadilo ovakvo ponašanje gospođe Zvicer. Demokratski front je tokom rasprave o njenom izboru upozoravo da se radi o osobi čije nakaradno tumačenje odredbi iz radnog prava je koštalo na hiljade zaposlenih ugovora o stalnom radnom odnosu, a i na njeno “maestralno” zvanično tumačenja da jedna osoba može biti jednovremeno zaposlena na neodređeno vrijeme sa punim radnim vremenom u dvije države. Baš ovakvo brutalno gaženje struke zarad interesa režima i njihovih tajkuna ju je kvalifikovalo za “eksperta” i “uglednog” pravnika ali samo po aršinima ove korumpirane i neznavene vlasti.

Toliko je sve trulo u ovom društvu, toliki je zavladao nemoral, sve prave vrijednosti su potpuno degradirane, zato ovakvi likovi i uspijevaju da se domognu vodećih funkcija u državi i da nam od njih zavisi izbor onih koji treba da dijele pravdu ili da nam takvi vaspitavaju i obrazuju djecu.

Samo smjenom ovog ustajalog i bahatog režima, koji se najbolje snalazi u kaljuzi koju su sami kreirali, može doći do katarze i pročišćenja. Ovako gdje god zagrebete u ovom društvu, na svim nivoima, zaudara. Niko nema pravo da ćuti.

Branka Bošnjak, Demokratski Front

Фотографија корисника Demokratski front

IZVOR: FACEBOOK-DEMOKRATSKI FRONT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s