CG - POLITIKA CRNA GORA

OO DPS Budva: Uskoro kraj cirkusa, uzalud vapaji i prijetnje

Stav Ministarstva javne uprave da je predsjednik Skupštine postupio suprotno Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu još jedna je potvrda činjenice  da je odbornička manjina uzurpirala opštinski Parlament, pokušavajući da se na silu zadrži na vlasti i uzurpira pozicije predsjednika Opštine i predsjednika lokalnog parlamenta.

Podsjećamo, da su Zakonom u ovom slučaju propisani strogi rokovi i obaveza je bila lokalnog parlamenta da donese odluku u roku od 30 dana od dana podnošenja inicijativa uz poštovanje Statuta i Poslovnika o radu.

Poruke koje dolaze iz tabora odborničke manjine, da će spriječiti održavanje sjednice, te još jednom onemogućiti odbornike da glasaju, samo su nastavak nerazumnog, nelegalnog i protivzakonitog djelovanja. Treba da znaju da će svaki eventualni pokušaji opstrukcije, biti predmet novih krivičnih prijava protiv uzurpatora volje odborničke većine u Budvi.

Na kraju im poručujemo da će se u Budvi, uprkos svim tiradama, cirkusima, vapajima i prijetnjama, ispoštovati ono što je volja aktuelne većine a sve u skladu sa odlukama nadležnih državnih organa, propisanom procedurom i demokratskim principima.

Opštinski odbor DPS Budva

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s