PLJEVLJA PLJEVLJA - DRUŠTVO

Brojne aktivnosti zaposlenih u DOO “Čistoća” – Pljevlja

Radnici DOO „Čistoća“ počeli su ljetnju sezonu uređenjem zelenih površina na više lokacija u gradu. U narednom periodu radiće na deponiji Jagnjilo, koritu rijeke Breznice i dječijim igralištima. Na osnovu sprovedene ankete građani su zadovoljni uslugama preduzeća DOO „Čistoća“.

Radnike preduzeća DOO „Čistoća“ svakodnevno možemo vidjeti na više lokacija u gradu. Pored realizacije brojnih aktivnosti, u toku je uređenje zelenih površina na preko 40 hektara.

„Počela je sezona kosidbe, sami znate da preduzeće DOO „Čistoća“ kao vršilac te komunalne djelatnosti uređenje zelenih površina, ispred sebe ima tu programsku obavezu da pokosi i uredi više od 40 hektara zelenih površina uključujući i dva gradska parka Vodice i Stražica i dio bivše kasarne Volođa, koji će nadam se uskoro postati gradski park. Pored toga tu je i niz manjih zelenih površina.“, kaže direktor DOO „Čistoća“, Saša Ječmenica.

Na sedam loakcija rade se platoi za kontejnere. Krajem prošle godine uradili su na tri lokacije u Ulici Treće Sandžačke.

„Pozitivne su reakcije građana, jer su ti kontejneri sada smješteni na odgovarajući način i zaštićeni od bilo kakvih oštećenja. Ono što treba istaći naš pilot projekat sa crvenim kantama za odlaganje žara i pepela dao je rezultate, imali smo daleko manji broj požara u posudama za odlaganje otpada.“, objašnjava Ječmenica.

Prema riječi direktora ovog preduzeća imaju dobru interakciju sa građanima. Krajem novembra sproveli su anketu o tome koliko su građani zadovoljni njihovim uslugama na 600 stotina korisnika.

„ Građani su zadovoljni, mi smo zadovoljni građanima. Jako je dobra ocjena i mislim da će biti u našem godišnjem izvještaju za 2019. godinu.“, zaključuje Ječmenica.

U narednom periodu radiće se na uređenju deponije Jagnjilo i koritu rijeke Breznice.

„Radovi na deponiji Jagnjilo pristupićemo zagrađivanju deponije i prilagoditi deponiju da izbjegnemo probleme koji su se dešavali. Na više od 100 sijaličnih mjesta u gradu promjenili smo javnu rasvjetu. Očekuje nas jedna jako zahtjevna sezona.“, ističe Ječmenica.

U planu je izgradnja i popravka nekoliko dječijih igrališta. Između ostalog planirana je i valorizacija parka Stražica.

izvor: tvpljevlja.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s