CG - POLITIKA CRNA GORA

Lekić: Zašto Đukanović i Marković nijesu obavijestili javnost o razgovorima sa Amfilohijem?

Marković je saopštio da su on i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nedavno predložili mitropolitu crnogorsko-primorskom Srpske pravoslavne crkve (SPC) Amfilohiju obustavu primjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti do izjašnjenja Ustavnog suda i Evropskog suda za ljudska prava i nastavak dijaloga, ali da je mitropolit, uprkos tome, pozvao na nastavak litija, “a SPC nastavila kršenje zakona u svakoj prilici.”

“Zašto partijski predsjednik zemlje Đukanović i premijer Marković nisu obavjestili javnost o “dugim i iscrpnim razgovorima” sa mitropolitom Amfilohijem? Da li je njihova inicijativa za “obustavu” Zakona o slobodi vjeroispovijesti tajno izglasana u Skupštini, jer bez takve odluke oni nisu imali mandat za dogovor takve vrste? Ako nije bilo takve odluke – da li predsjednik Skupštine i poslanici koji su izglasali ponuti Zakon prihvataju nezakonite političke procese i sada ličnu javnu blamažu – opet će inferiorno dobiti zadatke da glasaju ono što im je javi. Ovoga puta suprotno onome što su glasali nedavno”, pita Lekić.

Lekić: Demos se ne vraća u parlament, prvo ispunjenje zahtjeva - CdM
Miodrag Lekić – DEMOS

Lider Demosa pita “da li će predsjednik parlamenta hitno zakazati sjednicu Skupštine zbog nastale situacije u kojoj je sasvim suspendovan sistem podjele vlasti, a Skupština pod njegovim vođenjem i sa glasačkom mašinom depersonalizovanih poslanika dodatno kompromitovana kao sluškinja vrha piramide vlasti?”

“Da li je premijer Marković mogao da saopšti informaciju o navedenim pregovorima bez prijetećih tonova prema građanima i crkvi kojima dodatno i sve riskantnije podiže tenzije u zemlji”, pita Lekić.

izvor: borba.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s