REGION REGION - SPORT

АБА лиги 3 мјеста у Еврокупу, Морнар неправедно изостављен

Познати су сви учесници Еврокупа у наредној сезони, а АБА лига добила је три места. Партизан, Будућност и Цедевита Олимпија представљаће регион у европској “другој лиги”.

АБА лиги три места у Еврокупу, познати сви учесници

Очекивало се да место у Еврокупу добије и Морнар из Бара, али се то није догодило. Морнар је у тренутку замрзавања сезоне у АБА лиги имао исти скор као и Олимпија али су Барани били бољи у међусобном дуелу.

Утисак је да ће такмичење у Еврокупу ове сезоне бити мање квалитетно него претходне, када најбољих осам тимова нису добили прилику да се боре за трофеј услед пандемије коронавируса.

Поред Партизана, најзвучнија имена у наредној сезони биће Виртус, Уникаха, Хувентуд и Локомотива, уколико сви ови тимови буду остали у такмичењу.

Ипак, велика вероватноћа је да ће један од најбољих тимова заменити Панатинаикос, који је одлучио да напусти Евролигу, а највеће шансе се дају Виртусу из Болоње.

Поред тимова из јадранске лиге на списку учесника Еврокупа су и Монако, Бахчешехир Истанбул, Скајлајнерс Франкфурт, Бурсаспор, Бреша, Гран Kанарија, Бурж, Хувентуд, Лијеткабелис, Локомотива, Макаби Ришон, Левалоа, Андора, Нантер, Промитеас, Улм, Антверпен, Рејер Венеција, Уникаха Малага, Уникс Kазањ и Виртус из Болоње.

Сезону ће почети 24 тима, распоређена у четири групе, а такмичење ће почети 30. септембра.

извор: РТС

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s