CG - POLITIKA CRNA GORA

Krapović: Golom silom guše ljude, svi imamo koljeno na vratu/video

Potpredsednik Demokratske Crne Gore i bivši gradonačelnik Budve Dragan Krapović pozvao je građane da iskažu nezadovoljstvo i neprihvatanje, kako je rekao, anticivilizacijskog postupanja policije prema privedenim opštinskim zvaničnicima.

Krapović je ispred Centra bezbednosti u Budvi, gde drže privedene, rekao novinarima da je nasilje državnih organa koje traje već neko vreme danas kulminiralo otvorenom protivpravnom akcijom Uprave policije i sramnim upadom u zgradu Opštine.

„Policija je čak primenila zahvate koji liče na koleno za vrat Džordža Flojda. To je ista ta matrica, ugnjetavačka, nedemokratska, antievropska oličena u ovom trenutku u jednom jedinom čoveku – Milu Đukanoviću“, rekao je bivši gradonačelnik.

Krapović čak veruje da je crnogorski predsednik lično naredio da policija u Budvi postupa protivpravno i prebija i ponižava ljude koje su birali građani i dodaje:

„Gde je kraj ovome. Mislim da, ne politika i ne NVO, već građani treba da daju odgovor na ovo pitanje jer svaki građanin u Crnoj Gori u ovom trenutku ima koleno Mila Đukanovića za svojim vratom. Mislim da je vreme da tome konačno dođe kraj.“

Krapović je takođe pozvao vlasti da oslobode privedene jer, kako kaže, nije video da su predočeni bilo kakvi papiri i dokazi.

„Tražimo da se ljudi puste, da im se pruži medicinska pomoć a onda ćemo dalje povlačiti poteze. Koliko sam video, poslanički klub moje partije s kolegama iz Ura i Demosa su pozvali sve slobodne građane Crne Gore da dođu u Budvu ispred Uprave policije i da protestom iskažemo svoje nezadovoljstvo i neprihvatanje ovakvog anticivilizacijskog postupanja prema građanima. Ukoliko ovo prihvatite, građani Crne Gore, čekajte ih u vašoj kući sutra. Danas je to opština Budva, sutra je vaša kuća, pa vi sami izaberite“, poručio je bivši gradonačelnik Budve.

izvor: sputniknews.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s