CG - POLITIKA

ПРАВА ЦГ: ВЛАДУ НИЈЕ БРИГА ЗА ОПОРАВАК ЕКОНОМИЈЕ

Тешка економска криза је погодила Црну Гору. Први пут се дешава да у јуну буду пусте плаже и празни хотели у приморским градовима Црне Горе.

Влада не ради ништа да поправи туристичку сезону, него чак и погоршава економску ситуацију. На примјер, нису дозволили најбољем тенисеру свијета Новаку Ђоковићу, који је поријеклом из Црне Горе, да организује мечеве престижног тениског турнира ˶Адрија Тур˝ у Црној Гори. Тај турнир прате најгледаније телевизијске куће из цијелог свијета, тако да је пропуштена изузетна прилика за промоцију Црне Горе, као туристичке дестинације. Хрватска која је међу највећим конкурентима Црној Гори у привлачењу туриста, је прихватила да буде домаћин овог турнира, иако и даље има велики број обољелих од корона вируса.

Штета се наноси економији Црне Горе и ограничењем јавних окупљања на 200 људи. Јасно је да на плажама мора бити много више од 200 људи да би било неке користи од туристичке сезоне. Ограничење литија на 200 људи нема утемељење у Уставу и законима Црне Горе. Хапшењем свештеника који само обављају свој посао, шаље се јако ружна слика о Црној Гори у свијет, због које туристи заобилазе Црну Гору. Литије по којима смо постали препознатљиви у свијету су могле бити искоришћене за промоцију Црне Горе, као дестинације за вјерски туризам, али то Влада не дозвољава.

Конкретан доказ да Владу није брига за економски опоравак Црне Горе је добијен упоређивањем уложеног новца за опоравак економије у односу на БДП у земљама региона, што је приказано на графикону.

Црна Гора је на претпоследњем мјесту по уложеном новцу за опоравак економије са занемарљивих 1,7% у односу на свој БДП. Србија је уложила 4 пута више, а Словенија чак 11 пута више од Црне Горе.

Фотографија корисника Marko Milačić - Prava Crna Gora

Очигледно је да ДПС користи Владу као институцију, за наношење економске штете Црној Гори, ради својих политичких интереса.

Народе, оваква политика ДПС-а ће имати тешке економске последице, које ће посебно да се осјете послије избора. Не вјерујте обећањима које ДПС пакује у најављени трећи пакет економских мјера, јер је то њихова лажна предизборна пропаганда, као што су била и два претходна пакета.

Права Црна Гора има конкретна рјешења за економске проблеме Црне Горе, која су у интересу свих грађана.

Вукчевић Ивица, Права Црна Гора

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s