CG - POLITIKA CRNA GORA

Radović nakon saslušanja: Nećemo dati Budvu i CG, nema više pljačke

Dosadašnji predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović kazao je da je skandalozno da Specijalno državno tužilaštvo SDT istražuje procesne radnje vođenja jednog lokalnog parlamenta, umjesto da se bavi ozbiljnim krivičnim djelima kao što su korupcija, a između ostalog i politička korupcija.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, specijalni policijski tim danas je saslušao Radovića, odbornika Demokrata Gojka Liješevića i sekretara za lokalnu samoupravu Milijanu Vukotić Jelušić.

– Pored toliko nerasvijetljenih afera u Budvi, SDT se bavi procesnim radnjama lokalnog parlamentta i time koliko je ko od odbornika imao replika i koliko je to vremena trajalo – kazao je Radović nakon saslušanja.

On je istakao da ovakvo ponašanje SDT-a nevjerovatno isto onoliko koliko je nevjerovatno to da Upravna inspekcija imenuje predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine opštine Budva, konstatujući da je “u ovakvoj državi koja je preplavljena kriminalom i korupcijom sve moguće”.

– Što se tiče krivičnih prijava svakom razumnom čovjeku izgledaju kao obične logičke karikature, jer apsolutno tu nema nikakvih elemenata krivičnog djela. U pitanju su partijske krivične prijave sa elementima organizovanosti, a sa ciljem vršenja pritiska na pravosudne organe. Radi se o isključivom pritisku ne samo prema meni, već i prema gospodinu Lješeviću, Igoru Duraševiću, Aleksandru Saši Mijatoviću i svima onima koji nemaju člansku kartu DPS-a i ne pripadaju organizovanoj kriminalnoj grupi“ – istakao je Radović.

On je poručio da neće podleći pritiscima i da se borba nastavlja.

– Neće voditi Budvu oni koji su krali u prethodnom periodu. Milo Đukanović i njegov režim su navilki na pljačke, ali Budvu im dati nećemo, Crnu Goru im dati nećemo, pljačke više nema – zaključio je Radović.

Фотографија корисника Aleksa Becic - Demokrate - Demokratska Crna Gora

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s