CG - KULTURA CRNA GORA PLJEVLJA PLJEVLJA - KULTURA

Pljevaljski stvaraoci primljeni u “Udruženje književnika Crne Gore”

Трибина Ријеч: Савремена српска књижевност у Црној Гори ...

Udruženje književnika Crne Gore primilo je dvanaest novih članova. Komisija za prijem u sastavu: Milica Kralj, predsjednik, Radislav Gardašević, član i Darko Jovović, član, na sastanku održanom 16. juna, a na osnovu podnijete dokumentacije, odlučila je da se u članstvo Udruženja književnika Crne Gore prime sljedeći kandidati: Danijel Piksijades, Mihailo Petra Vukas, Vidak Maslovarić, Milun Osmajić, , Nađa Brankov, Miladin Mitrović, Miomir Đurišić i Vuk Vuković. Među primljenim kandidatima je i četvoro književnika koji su porjeklom ili boravištem vezani za Pljevlja: mr Zora Jestrović, Rajko Palibrk, Miloš Čepić i Milika Vojinović.

Upravni odbor Udruženja književnika Crne Gore je ovu odluku potvrdio i predložio da se članske knjižice novoprimljenim piscima uruče u septembru ove godine, saopšteno je, između ostalog, iz UKCG.

Podsjećamo, UKCG je osnovano davne 1946. godine. Najstarija je književna organizacija u Crnoj Gori. Objavljuje poznati časopis za književnost i kulturu „Stvaranje”, koji takođe izlazi od kraja Drugog svjetskog rata i koji bilježi sve ono što je najaktuelnije u književnosti i kulturu tokom svih ovih decenija. Udruženje književnika Crne Gore izdaje i časopise „Skver” i „Književni zapis”. Predsjednik UKCG je književnik Novica Đurić.

izvor: dan.co.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s