CG - POLITIKA CRNA GORA

Šaranović: Na fizičko nasilje DPS-a i njihovih kriminalaca imamo spreman odgovor

Prihvatiti poraz pred argumentacijom, pravnim znanjem i umijećem protivnika jeste čojstvo, ali na zakonitost i demokratiju odgovoriti nasiljem, to se u Crnoj Gori zove kukavičluk. Sve to dobija i kvalifikovan oblik ako se nasilje koristi za realizaciju prethodno poraženih i potpuno nezakonitih odluka. Kao što iz kukavičluka nikada neće nastati hrabrost, tako ni iz nasilja nikada neće nastati zakon, a naročito ne vlast u 21. vijeku na tlu Evrope.

Međutim, ovakvo razmišljanje ne stanuje u redovima poslanika Divanovića, a očito ni u njemu lično, jer je poslednjim saopštenjem pokazao da je promoter primitivizma i siledžijstva. Prebijanje, lomljenje i hapšenje očigledno su prihvatljivi modeli politike koja je proistekla iz hibridnog autokratskog režima, a iz kojih redova dolazi i Divanović. Otuda gospodin Divanović juriša na svoje komšije i sugrađane, vjerovatno se noseći idejom da će palicama promijeniti njihovu izbornu volju. U tom cilju Divanović, služeći se svojim partijskim „vaspitanjem“ šalje kriminalce i na svoje prve komšije.

Ali kao što smo na svaku pljačku u Budvi odgovorili procesuiranjem DPS kriminalaca, kao što smo na svaku opstrukciju rada parlamenta imali civilizovan, zakonit i pristojan pristup bez i jedne ružne riječi upućene bilo kome, ujedno čuvajući Ustav Crne Gore, tako ćemo i na poslednje nasilje DPS-a imati adekvatan odgovor. Nijeste valjda pomisli da će politička korupcija, kriminal, fizičko i pravno nasilje pobijediti savremenu, demokratsku i pristojnu Budvu i Crnu Goru?

Pozivamo međunarodnu zajednicu da odmah reaguje, direktno osudi nasilan pokušaj prekrajanja izborne volje građana i zaustavi udar na temelje demokratije i parlamentarizma.  Demokratska Crna Gora biće čuvar izborne volje građana Budve, čuvar Ustava Crne Gore ali i čuvar tekovina savremene Evrope.

Danilo Šaranović, Demokratska Crna Gora

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s