PLJEVLJA PLJEVLJA - DRUŠTVO

ПЉЕВАЉСКИ ОДБОР ЗА ОДБРАНУ СВЕТИЊА: ШТО, ПОГАНИ, ОД ЉУДИ ЧИНИТЕ…

Фотографија корисника Веселин Драгаш

Након одржане Литије улицама Пљеваља, полиција је синоћ у глуво доба ноћи позвала на информативни разговор Велу Мићковић (потпредсједницу Црквеног одбора при Цркви Свете Петке и директорицу „Пљеваљских новина“), док је јутрос позив за саслушање добило свих осам преосталих потписника захтјева за јавно окупљање које је полиција одобрила: Милован Гогић (предсједник Црквеног одбора при Храму Светог Георгија на Гукама), Милинко Газдић (предсједник Црквеног одбора при Цркви Свете Петке у Пљевљима), Предраг Цвијовићдр Милорад Унковић, Миомир Лончар, Драгиша СпајићГорчило Бујишић и Мишко Гогић. Свима њима се ставља на терет кршење члана 287 Кривичног законика Црне Горе који се односи на непоштовање мјера за сузбијање заразне болести.

Пљеваљски одбор за одбрану светиња сматра да привођење на разговор чланова црквених одбора представља класичан вид застрашивања који је последњи пут виђен на овим просторима у току Другог свјетског рата. Да ли нам то пљеваљска полиција поручује својим новим методама да наставља тамо гдје су 1946. стале убице тринаест пљеваљских свештеника и стотина недужног народа?!

Ако кога у овом моменту треба позвати на одговорност, то је управо полиција која је грубо прекршила закон необезбјеђивањем Литије која је синоћ одржана у Пљевљима. Умјесто да се бави својим послом, полиција приводи невине људе, узалудно покушавајући да од њих изнуди признања за нешто што нису учинили. Славни Његош би рекао: „Што, погани, од људи чините; што јуначки људе не смакнете…“.

Свима је јасно да је црногорска полиција одавно постала полиција владајуће партије која искључиво по партијским налозима хапси и прогони неистомишљенике ДПС-а, а тужилаштво их по истом принципу даље процесуира. Разуздано и противзаконито поступање полиције представља отворени удар на државу Црну Гору и њен уставни поредак.

Позивамо Драгана Славуља, начелника пљеваљске полиције, да поднесе оставку и да напусти наш град, је у Пљевљима више није добро дошао због насиља које чини према недужном народу. Отворено му поручујемо да нас не може застрашити, јер смо спремни да своје светиње, од таквих као што је он и његове газде, бранимо и голим животима.

НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ!!!

У име сабора српског православног народа пљеваљског краја,

ОДБОР ЗА ОДБРАНУ СВЕТИЊА

извор: пв информер

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s