PLJEVLJA PLJEVLJA - SPORT

Damir Čakar vodi Rudar do kraja sezone

Malo je ko očekivao ovakav rasplet pod Golubinjom, nakon silovitog početka proljećnjeg dijela sezone. Međutim nakon pauze zbog pandemije koronavirusa i šest odigranih kola i gol, uz osvojen jedan bod, uz gol razliku od -12 (13:1), ceh je platio šef stručnog štaba Edis Mulalić. Poslije šokantnog poraza od Grblja u finišu utakmice u kojoj je Rudar čak tri puta pogađao okvir gola došlo je do prekida saradnje Mulalića i Rudara. Sportski direktor ekipe Damir Čakar preuzeo veliku odgovornost na sebe od samog početka lige, a pogotovo sada kada je Rudar od gotovog došao veresije.

Čakar i Radanović

Prvo moram da kažem da mi je žao što je ispalo ovako, ali nam je trebala šok terapija i prvi na udaru je trener. Ne mogu zamjeniti kompletan fudbalski pogon i ovo je bilo jedino rješenje da se ekipa vrati iz neke letargije, koja je prisutna duže vrijeme. Moram da istaknem da je Mulalić korektno obaljao svoj posao i zahvaljujemo mu se na svemu što je do sada uradio. Međutim, rekao sam trener je prvi na udaru i mi mu kao klub želimo sve najbolje u nastavku, nadamo se što uspješnije, trenerske karijere, kazao je Čakar koji je istakao da je možda prije Budućnosti trebalo da povuče neke poteze, ali nije. On kaže da je svestan svega, da su Vujačić i Janketić koji su bili udarna snaga tima u napadu izgubljeni do kraja sezone, ali vrmena za kukanje nema.

Nama je najvažnije da se okrenemo budućnosti, još imamo bodovnu prednost, dolazi nam Titograd koji se probudio i u mnogo boljoj atmosferi dočekuje utakmicu. Kratak je vremenski period da bi se reagovalo sa novim trenerom, a na našim prostorima postoji određen broj ljudi iz struke koji su mogući kandidati, a zbog zatvaranja granica nemamo mogućnost da u ovom krtakom periodu razmišljamo u tom pravcu. Posavjetovao sam se proijateljima iz fudbala koji su mi predložili da ne žurimo sa trenerom jer je to veoma bitna odluke. Pokušaću u naredih mjesec dana da preuzmem odgovornost i sačuvamo Rudar u Prvoj ligi, naglasio je Čakar za PV portal.

izvor: Pv portal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s