PLJEVLJA PLJEVLJA - DRUŠTVO

Javna rasprava o Nacrtu lokalnog plana za stara lica 26. juna

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja stavio je Nacrt Lokalnog plana akcije za stara lica 2020-2022 na javnu raspravu, koja će trajati do 01. jula 2020. godine.

Centralna javna rasprava o Nacrtu biće održana 26. juna u 11 časova u prostorijama Službe menadžera opštine Pljevlja (SC “Ada”).

Zainteresovani primjedbe, sugestije i prijedloge mogu predati u kancelariji Sekretarijata za društvene djelatnosti ili na mejl opstinapv@t-com.me sa naznakom za Lokalni plan akcije za stara lica 2020-2022. Nacrt lokalnog plana akcije za stara lica objavljen je na zvaničnoj stranici opštine Pljevlja.

Osnovni cilj Lokalnog plana akcije za stara lica jeste zaštita starih lica u opštini Pljevlja, kao i da predložene mjere iz plana omoguće efikasno pružanje usluga starim licima, podsticati nezavisnost i sposobnost da sami sebi pomognu, jačati društvenu koheziju, razvijati opštu, porodičnu i komšijsku solidarnost, predupređivati pojave marginalizacije starih osoba po bilo kom osnovu, uvažavati njihov socijalni, zdravstveni i drugi problem, obezbjediti optimalnu mrežu usluga u opštini i funkcionalnu povezanost socijalne i zdravstvene zaštite i unapređenje uslova i kvaliteta njihovog života.

Nacrt lokalnog plana akcije za stara lica i Program javne rasprave možete pogledati na Zvaničnoj stranici Opštine Pljevlja: https://pljevlja.me/program-javne-rasprave-o-nacrtu-lokaln…/

izvor: facebook – Opština Pljevlja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s