CG - DRUŠTVO CG - POLITIKA CRNA GORA

Carević i Jovanović dobili poziv za saslušanje, Bojić tvrdi da iza svega stoji WTE

Zbog prijave za zloupotrebu službenog položaja

viber_image_2020-06-23_11-32-53.jpgFoto: Stevo Vasiljević/PobjedaCarević i Jovanović

Razriješeni predsjednik Opštine Budva Marko Carević kazao je da je dobio poziv Centra bezbjednosti Podgorica da danas u 14 časova dođe u Podgoricu i da izjavu pred Specijalnim policijskim odjeljenjem.

Poziv je uručen i njegovom šefu kabineta Nikoli Jovanoviću.

Foto: Stevo Vasiljević/Pobjeda

U pozivu koji je Carević pokazao na pres konferenciji se navodi da je neophodno da da obavještenje u svojstvu građanina zbog prijave koja je Specijalnom državnom tužilaštvu podnijeta zbog zloupotrebe služnbenog položaja

-Ja ću se odazvati i bez problema odgovarati na sva pitanja – rekao je Carević.

Naveo je i da je Opština Budva danas uhapšena.

-Ovo je siguran put u propast. Imao sam želju i ideju da pomognem ovom gradu jer je on i u ekonomskom i u moralnom smislu doživio veliko posrnuće. Ovo što se danas dešava je strah od našeg uspijeha i pokušaj blokiranja grada. Niko ne brine o gradu nego samo o svojim partijskim interesima – rekao je Carević. Dodao je i kako se nada u razboritos sugrađana da će vidjeti kako ko radi i da će u skladu sa tim glasati na izborima.

“Iza svega stoji WTE”

Pravni zastupnik opštine advokat Vladan Bojić naveo je kako se u istoriji nije dogodilo da jedna opština bude pretvorena u policijsku stanicu.

-Nije zabilježeno da je na ijednu opštinu u Evropi izvršen ovakav udar. Ovo je združeni poduhvat države i njenih raznih organa kako bi se svrgnula legitimna vlast u Budvi – rekao je Bojić.

On je naveo i kako je uvjeren da iza svega stoji firma WTE koja je u Budvi gradila postrojenje za otpadne vode.

-Ovdje se radi o koruptivno-pravnom poslu gdje korupcija vrvi i vrišti na sve strane. Opština Budva trpi nesvakidašnji pritisak, kao da se ovdje nalazi nalazište nafte – dodao je on.

Jovanović: Nastavljamo borbu na pravnom i političkom nivou

Šef kabineta predsjednika Opštine Nikola Jovanović kazao je kako se opština nalazi u fizičkoj i finansijskoj blokadi, a sve sa ciljem da se smijeni legitimno izabrana vlast.

-Ovo je samo nastavak represije koja se primjenjuje prema nama – rekao je Jovanović poručujući da će biti podnešene krivične prijave protiv svih koji opštinu pokušavaju da otuđe od građana.

-Mi našu borbu nastavljamo na pravnom i političkom nivou i do kraja ćemo braniti izbornu volju građana – poručio je Jovanović.

izvor: pobjeda.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s