CG - DRUŠTVO CG - POLITIKA CRNA GORA

Đukanović i Milanović na ceremoniji u Kotoru, iz DF-a se pitaju kako mjere NKT-a ne važe za Đukanovića i mornaricu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, prisustvovali su danas u Kotoru tradicionalnom kolu Bokeljske mornarice, obišli katedralu Sv. Tripuna i posjetili Kotorsku biskupiju.

Nakon što je na sajtu predsjednika CG, Mila Đukanovića postavljen video materijal sa današne ceremonije u Kotoru, iz Demokratskog fronta su izašli sa tvrdnjom da “NKT MJERE NE VAŽE ZA ĐUKANOVIĆA I BOKEŠKU MORNARICU”

Saopštenje DF prenosimo integralno:


Zanimljivo je kako mjere NKT-a ne važe kada je u pitanju Milo Đukanović, pa tako već mjesecima slobodno i bez posledica putuje van zemlje i vraća se u nju, dok je npr. Andriji Mandiću i njegovom brataniću zaprijećeno karantinom jer su bili u Republici Srpskoj.
Isto tako danas imamo defile Bokeške mornarice u čast dolaska hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, gdje su sva pravila prekršena, ali to nije nikakav problem ni za NKT ni za policijske i sudske organe koji su držali Mitropolita Amfilohija juče šest sati u stanici,
Ovo pokazuje svu dvoličnost NKT i režima u Crnoj Gori kao i kakve su namjere položene u njihovo djelovanje. Dočekivanje hrvatskog predsjednika podrazumjeva da može da se napravi skup koji krši sve mjere NKT-a dok litija koju organizuje Mitropolit crnogorsko – primorski koji stoluje na Cetinju podrazumjeva njegovo krivično procesuiranje.

Isto tako Milo Đukanović može da putuje svuda i da se u zemlju vraća bez boravka u karantinu dok se Andriji Mandiću ne dozvoljava povratak bez karantina čak ni ako ima negativan tekst na koronavirus. Ne zaboravljamo ni to da su naši ljudi koji trenutno borave u Srbiji onemogućeni da sa negativnim testom dođu u svoju zemlju dok je to omogućeno onima iz Prištine i Tirane.
Ovakav vid diskriminacije koji se sprovodi prema pravoslavnim arhijerejima i prema srpskom narodu pokazuje da su tačne riječi patrijarha Irineja kako režim u Crnoj Gori liči na onaj u NDH.
To dokazuje i Milanovićeva posjeta u kojoj se Đukanović trudio da bude veći katolik od pape i veći Hrvat od njega.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s