CG - POLITIKA CRNA GORA

OO DPS Budva: Budvanski funkcioneri nervozni zbog aktivnosti tužilaštva

Saopštenje OO DPS Budva

U cilju tačnog informisanja javnosti o dešavanjima u Opštini Budva, obaviještavamo građane da je po zahtjevu SDT, u toku postupak izuzimanja dokumentacije po tri različita predmeta koja se odnose na poslovanje opštine. Ta okolnost, baca novo svjetlo na činjenicu,  da je prisutna povišena  nervoza kod razriješenih funkcionera Opštine Budva.

Takođe, obaviještavamo javnost da ne postoji precizna evidencija dolaska zaposlenih na posao, niti elektronskim putem  niti drugačije,  po jasnim protokolima. Očita je namjera vršilaca dužnosti da uvedu jasnu evidenciju dolaska na posao, sa preciznim protokolom iz domena zakona i propisa koji uređuju radne odnose. Očigledno je da bivša vlast nema evidenciju ko je sve na platnom spisku Opštine Budva.  To ukazuje da postoji osnovana sumnja da je bivša vlast zapošljavala partijski, bez mjere i mimo zakona. Svjesni svog nerada u prethodnom periodu  oni ponovo pokušavaju da zamijene teze i prikriju svoju neodgovornost i neznanje.

Takođe želimo da obavijestimo da je nestao djelovodnik iz skupštinske službe, što dovodi do dodatnih povreda zakona  i krivične odgovornosti, počinilaca i nalogodavca. Naglašavamo da svi zaposleni u opštini, koji ne izvršavaju radne zadatke precizirane ugovorima o radu i djelu, dovode sebe u rizik disciplinske, ali i krivične odgovornosti, jer će evidentno nadležni biti u obavezi da podnesu i krivične prijave, zbog otuđenja skupštinske dokumentacije.

Vjerujemo ipak da je ovo jedan od scenarija kojim bivši funkcioneri Opštine Budva pokušavaju, iz ličnih pobuda, da odlože trenutak suočavanja sa odgovornošću pred nadležnim institucijama, koji im se evidentno primakao.

Opštinski odbor DPS Budva 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s