CG - POLITIKA CRNA GORA

Saopštenje DPS-a: Očajnički potez gubitnika – bez izbornog plana, u kampanju nasiljem

Saopštenje Demokratske partije socijalista

Budvanska antidržavna pobuna, organizovana i predvođena lokalnim funkcionerima bivše koalicije i opozicionim poslanicima DF i njihovog satelita Demokrata, uz blagoslov SPC, još jednom pokazuje očajnu poziciju u kojoj se nalazi ova dezorijentisana grupa, svega dva mjeseca pred parlamentarne izbore.

Jučerašnji događaji dokazuju, ono što je jasno od početka: Demokratski front je glavni organizator svih protestnih okupljanja u Crnoj Gori. Pokazali su ovih dana u Budvi kakvu su ponižavajuću i bijednu ulogu dodijelili Bečićevim provokatorima, koje su sveli na sitne ulične huligane, čiji je krajnji domet uskakanje kroz prozore i histerično zapomaganje pred kamerama.

Izbor ove grupe gubitnika, da kampanju započnu rušenjem institucija, nasrtajima na čuvare reda i mira, paljenjem kontejnera, bacanjem kamenica na građane i policajce, dokaz je bezizlaznog položaja u koji su sebe doveli nakon 4 godine tumaranja i destrukcije, bez plana i programa, igrajući po anticrnogorskim notama.

O očajnoj poziciji Demokratskog fronta i njihovih satelita, svjedoči i njihova tako očigledna namjera da isprovociraju sopstveno hapšenje, i na taj način pokušaju da podignu rejting među svojim pristalicama. Zato su juče pokušali da sami sebe uhapse u nekoliko crnogorskih gradova, ne bi li u nastavku kampanje na tome gradili svoju političku platformu. 

Grupa gubitnika spremna je da, zbog svojih sebičnih interesa, zapali Crnu Goru, ne prezajući da u taj prljavi posao gurnu ne samo pristalice, već i svoje najbliže rođake, kumove, prijatelje, ugrožavajući stabilnost države  i uznemiravajući građane širom Crne Gore.

Pozivamo grupe izmanipulisanih građana da u pravom svijetlu sagledaju ulogu koju su svjesno ili nesvjesno preuzeli, dovodeći sebe u položaj žrtava beskrupuloznih političkih gubitnika. Ovim putem, dajemo punu podršku nadležnim organima da osiguraju red i mir za sve građane Crne Gore. I da svaki pokušaj političkog profitiranja na ugrožavanju temeljnih vrijednosti crnogorskog društva bude kažnjen od strane institucija. Sigurni smo da će građani znati kako da se 30. avgusta odrede prema ovim događajima, i pošalju u prošlost sve političke palikuće.

Demokratska partija socijalista Crne Gore  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s