PLJEVLJA PLJEVLJA - DRUŠTVO PLJEVLJA - KULTURA

Pljevaljska biblioteka otvorila Odjeljenje knjiga namjenjeno osobama sa oštećenim vidom

Idući u korak sa savremenim tokovima, u četvrtak 25-og juna u prostorijama Narodne biblioteke “Stevan Samardžić”, Opština Pljevlja u saradnji sa Bibliotekom za slijepe Crne Gore svečano je otvorila Odjeljenje knjiga u pristupačnom formatu, namijenjeno osobama sa oštećenim vidom i ostalim licima sa posebnim potrebama.

Фотографија корисника Zvanična stranica Opštine Pljevlja

Gosti na svečanom otvaranju Božidar Denda – direktor Biblioteke za slijepe Crne Gore i njegovi saradnici, ovom prilikom poklonili su našoj biblioteci dva računara i određeni broj knjiga u audio formatu. Otvaranju su prisustvovali i Žana Đačić – predsjednica Udruženja slijepih Pljevalja kao i Darko Milošević, koji će ovom Odjeljenju pružiti značajnu stručnu pomoć u budućem radu.

Фотографија корисника Zvanična stranica Opštine Pljevlja

Najviše koristi imaće svakako osobe sa oštećenim vidom koje će sada konačno biti u prilici da nesmetano slušaju svoja omiljenja djela, ali i ostali sugrađani kojima odgovara ovakav način korišćenja knjiga koji će pri tom biti besplatan.

Đina Bajčeta, direktorica Biblioteke, zahvalila se svojim saradnicima na značajnoj pomoći i podršci u ovom veoma važnom segmentu savremenog bibliotečkog poslovanja.

izvor: facebook – Opština Pljevlja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s