PLJEVLJA

Zasjedao Opštinski tim za zaštitu i spašavanje, 29 građana Pljevalja u izolaciji

Zbog registrovanja 2 slučaja koronavirusa u Pljevljima , danas je održan sastanak Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, sa ciljem da se analizira zdravstveno epidemiološka situacija u gradu. Donijeta je odluka da se počne sa primjenom mjera koje su bile na snazi tokom mjeseca maja.

Iz Opštinskog tima je navedeno da se oba oboljela građanina u Pljevljima nalaze u samoizolaciji i da se trenutno osjećaju dobro i nemaju izražene simptome. Pored oboljelih i 27 osoba koji su bili sa njima u kontaktu nalaze se u samoizolaciji. Nadležne službe će vršiti kontrolu poštovanja mjera za lica koja su u samoizolaciji.

U današnjem presjeku stanja, IJZ nije zabilježio nove slučajeve koronavirusa u Pljevljima.

Predsjednik opštine Pljevlja,Igor Golubović apelovao je na građane da poštuju mjere Nacionalnog kordinacionog tima Crne Gore, jer je jasno da je popustila pažnja, da je bilo neodgovornog ponašanja, odlaska u susjedne zemlje u žarišta epidemije, što je, po njemu, dovelo do situacije u kojoj se trenutno nalazimo.

Golubović je zamolio građane Pljevalja da shvate ozbiljnost situacije, budu odgovorni prema sebi i drugima, kao i da smanje prisustvo u mjestima u kojima je povećan rizik od inficiranja.

video zapis: Milenko Jelić

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s