CG - DRUŠTVO CRNA GORA

Sjutra konkurs za oko 800 stipendija za učenike srednjih škola

Sjutra, 29. juna, će biti raspisan konkurs za oko 800 stipendija za deficitarne kvalifikacije za učenike srednjih stručnih škola, od čega 250 za đake prvih razreda, i za to će biti izdvojeno pola miliona eura, saopštio je ministar prosvjete dr Damir Šehović.

30 stipendija obezbijedila je Privredna komora.

Kako je naglasio Šehović, konkurs je raspisan u okviru kampanje „Stručno je ključno“, a stipendije imaju za cilj da fokus stave i na đake koji se opredijele za zanimanja deficitarna na tržištu. U konkursu koji se raspisuje sjutra naći će se detalji, kako bi se svi zainteresovani temeljno informisali, a sama predaja dokumentacije biće organizovana od 6. do 8. jula.

Dodjeljuje se 250 stipendija za prvi razred, 258 za drugi razred i 280 stipendija za treći. Stipendije za prvi razred se dodjeljuju za čak 16 smjerova u 29 škola iz 17 opština, između ostalog za smjer: Kuvar – 30 stipendija, Pekar – 10 stipendija, Kozmetičar – 10 stipendija, Operater obrade drveta – 10 stipendija, Ratar-povrtar-10 stipendija, Prozvođač prehrambenih proizvoda – 5 stipendija i dr.

izvor: facebook – Ministarstvo prosvjete CG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s