CG - DRUŠTVO CRNA GORA

Delegacija EU u CG pokrenula online igricu “EU na dlanu”

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centar pokrenuli su online igricu “EU na dlanu”, u okviru koje će učesnici moći da osvoje vaučere za ljetovanje u Crnoj Gori ili pakete domaćih proizvoda.

Igrica se sastoji od pitanja o Evropskoj uniji, zemljama članicama, evropskoj geografiji, istoriji, kulturi i evropskim integracijama Crne Gore.

Pitanja su različite težine i organizovana su u šest manjih kvizova, koja na slikovit i zanimljiv način vode kroz mapu Evropske unije.

“Igra ‘EU na dlanu’ je online igra, koju mogu igrati zainteresovani iz Crne Gore, počev od srednjoškolaca do starijih generacija. Igra je zanimljiva i edukativna. Cilj je da se na kreativan način upoznate sa Evropskom unijom”, objašnjava PR i event menadžerka u EU info centru Ana Popović.

Nagradni fond je, kako je saopšteno, 5.000 eura i raspoređen je na dvije inicijative Ljetuj doma i Sjever.me.

Dobitnicima će biti poklonjeno 10 vaučera za ljetovanje u vrijednosti od po 400 eura i 40 paketa domaćih poljoprivrednih proizvoda.

“Na ovaj način Evropska unija želi da pomogne crnogorskoj privredi, prije svega turizmu i domaćim poljoprivrednim proizvođačima. Zato pozivamo sve da se igraju, zabave, uče i osvoje vrijedne nagrade“, istakla je Popović.

Igra traje mjesec i organizovana je u četiri nedjeljna kola. Dobitinici će se birati svakog ponedjeljka naredne četiri sedmice, zaključno sa 27. julom.

Nedjeljne nagrade su dva vaučera za ljetovanje i 10 paketa domaćih proizvoda, dok će u finalnom kolu biti podijeljena četiri vaučera. Nagrađeni će vaučere moći da iskoriste do kraja septembra 2020. godine.

“Dobitnici će u komunikaciji sa timom Ljetuj doma moći da odaberu hotel ili neki drugi smještaj na sajtu http://www.ljetujdoma.me. Nagrada je zaista vrijedna i za taj iznos od 400 eura dobitnici će moći da izaberu porodično ljetovanje od više dana u hotelu srednje kategorije ili možda vikend u nekom ekskluzivnom smještaju”, kazao je Andrija Ćetković koji vodi kampanju.

Igrica može da se igra neograničeno puta, ali je dozvoljeno da se registruje samo jednom – kada, po vašoj procjeni, ostvarite najbolji rezultat. Da bi se kandidovali za nagradu potrebno je da osvojite najmanje 25 (paket), odnosno 30 i više bodova (vaučer ili paket). Maksimalan broj bodova je 48.

“Igra je napravljena tako da što se igrač više upoznaje sa igrom, što je više igra, njegov rezultat postaje bolji. Dok se zabavavlja, on uči o EU i njenim članicama, to je neki cilj“, objašnjava Milutin Pavićević iz agencije Alicorn, koja je bila zadužena za izradu igrice.

Igrica je dio istoimene online kampanje „EU na dlanu“, koju su Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centar pokrenuli u vrijeme epidemije korona virusa, kako bi građanima pomogli da lakše da prevaziđu krizni period.

izvor: rtcg.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s