CG - POLITIKA CRNA GORA

DPS: SPC ozvaničila početak izborne kampanje

SAOPŠTENJE DEMOKRATSKE PARTIJE SOCIJALISTA

Srpska pravoslavna crkva započela je juče, i zvanično, vidovdanskim molebanima kampanju za predstojeće izbore. Najavljena vjerska okupljanja, zapravo su bili politički mitinzi, naravno epidemiološki rizični, uz novi detalj – govornike u funkciji predstavnika strukovnih udruženja koji podržavaju ovu listu.

Uzgred, ova najnovija crkvena akcija, organizovanja podrške raznih  “profesionalaca” – od ljekara, preko profesora, studenata a vjerujemo, da doseže do penzionera, radnika i seljaka… – sve je samo ne spontana. I površni posmatrač, uočava da se radi o istom rukopisu i prostom  štancovanju sličnih proglasa. Očigledno, samo još jedna od akcija, osmišljenih pred naredne izbore kojom se, kao i obično, diriguje van Crne Gore. Nagledali smo se toga i 2006. i sve vrijeme anti NATO kampanje: i potpisi, i skupovi i proglasi i organizovane plemenske skupštine…. Dakle, već viđeno.

Dok su “profesionalci” bili okosnica mitinga u Podgorici, u Grblju, u skladu sa političkim trenutkom u Budvi, očekivano, govorio je mitropolit Amfilohije, dok mu je na bini tercirao funkcioner DF, Marko Carević. Primjećujemo da je Mitropolit  u svom govoru “svega”  11 puta spomenuo pojam “bratoubilaštvo”,  i tako “slučajno” skladno uklopio narativ svoje besjede sa  tezom o “građanskom  ratu”, koji se prije neki dan priviđao jednom funkcioneru Demokratskog fronta. Nije potrebno da dodamo da je i ovoga puta, Carević na mitingu, po već ustaljenoj praksi, zavapio za litijama i podršci građana na izborima 30. avgusta.

Miting u Podgorici, završen je kako i dolikuje  njihovom poimanju vjere, pjesmom: “nek se srpski barjak vije od Prizrena do Rumije”.  Podsjećamo političke pristalice te anticrnogorske hajke zaogrnute mantijom, kako bi se “vjerni narod” lakše preveslao, da je kroz istoriju baš Vidovdan znao da bude fatalan za  ideologiju čiji su promoteri i  sljedbenici. Ni sudbina ove koalicije ne sluti na bolji ishod.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s