CG - POLITIKA CRNA GORA

GP URA: Vlada obmanula sve privrednike, 80% nezadovoljno mjerama

Građanski pokret URA pozvao je Vladu Crne Gore da što prije aktivira treći paket mjera podrške privredi iz razloga sve teže ekonomske situacije u kojima se brojna preduzeća nalaze.

I ako je Ministarstvo ekonomije još odavno najavilo 3. paket mjera pomoći privredi a istu stvar potvrdio predsjednik države Milo Đukanović gostujući na javnom servisu 16. aprila od svega toga do sada nije bilo apsolutno ništa, ističu iz GP URA.

Kako se zbog novonastale situacije sa koronavirusom privreda, naročito turistička, još nije aktivirala ovakav odnos Vlade i Ministarstva ekonomije smatramo krajnje neprimjerenim, ocijenili su iz URA-e.

-Građane su ostavili na ledini i osim deklarativnih obećanja ništa nije učinjeno. Novim rebalansom budžeta nemoguće je prepoznati bilo kakve subvencije privredi i jedino što se može na osnovu tog prijedloga dokumenta zaključiti jeste da država nije našla neophodni novac te tako u potpunosti zanemarila potrebe privrede i građana, smatraju oni.

Iz GP URA napominju da su “relevantne međunarodne institucije takođe prepoznale manipulativne radnje Vlade Crne Gore kada je u pitanju borba sa ekonomskom krizom i po tim statistikama broj preduzeća koji su zadovoljni mjerama Vlade po EBRD-u je svega 5%, a čak 80% je potpuno nezadovoljno Vladinim mjerama.”

Iz URA-e su mišljenja da slikovitijeg objašnjenja od ovoga građanima nije potrebno, a njime se dokazuje nesposobnost i nedostatak bilo kakvog senzibiliteta za privredu i građane. URA apeluje na privrednike i građane da se zajedničkim snagama suprotstavimo ovako neodgovornoj politici i zajedno krenemo u izgradnju održivog ekonomskog modela koji će omogućiti svima koji rade na pošten i legalan način da posluju bez barijera suprotstavljajući se snažno privilegovanim firmama ili monopolistima koji guše tržišnu privredu.

“Pravednijom distribucijom i umanjenjem korupcije moguće je pronaći sredstva, ali nakon 30 godina bahatog modela logično je da smo kao država došli u sadašnju situaciju”, zaključuju iz GP URA.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s