CG - DRUŠTVO CG - POLITIKA CRNA GORA

Затражена хитна сједница Одбора за безбједност због Вељовићевих тврдњи да зна ко је убио Душка Јовановића

Директор полиције Веселин Вељовић је раније казао како је убиство мог брата Душка Јовановића оперативно ријешено. То значи да зна ко је то урадио али да нема материјалнe доказе за то, рекла је данас на прес конференцији сестра убијеног новинара, Данијела Павићевић.

“ Господин Пажин је, такође, казао да су направљени пропусти који су довели до нерешавања тог злочина. На сједници Одбора за безбједност тражила сам од Вељовића да ми то потврди и тражила сам детаље. Он је казао да полиција зна које био у ауту и ко је то урадио оне ноћи. С обзиром да је то за нас веома важна информација, исказао је вољу да дође на посебну сједницу Одбора за безбједност на којој би били и представници тужилаштва. Зато тражимо хитну сједницу тог одбора, казала је Павићевић.

Као члан Одбора за безбједност и борац против организованог криминала Небојша Медојевић, казао је да има личну обавезу према Душковој жртви, јер је прије свега он прва жртва политичког убиства.

„Иза тог убиства стоји мафија која је његовим убиством преузела власт у Црној Гори, а то потврђује и чињеница да до дана данашњег његово убиство није добило судски епилог, казао је Медојевић.

Он је додао да је присуствовао сједници Одбора за безбједност.

„Међународна заједница зна да је врло опасно по живот бавити се новинарством у Црној Гори ако се истражују криминалне радње браће Ђукановић. Душко Јовановић је први који је положио живот за слободну, демократску државу Црну Гору, истакао је Медојевић.

Посланик Срђан Милић је рекао да информације које је подијелио Веселин Вељовић члановима Одбора за безбједност представљају крупни корак у правцу коначне истине а која се тиче убиства Душка Јовановића.

„Сви жељно очекујемо да се коначно сазна има налогодавца убиства Душка Јовановића”, рекао је Милић.

извор: ин4с.нет

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s