CG - POLITIKA CRNA GORA

Pavićević: Napad na Krapovića još jedan udar DPS-a na vladavinu prava u Crnoj Gori

Direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije Vladimir Pavićević saopštio je da se odavno u crnogorskoj politici nije desilo da jedna politička partija svojim djelovanjem nanosi sebi nenadoknadivu štetu kao što to u poslednje vrijeme radi Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića. “Osumnjičiti Dragana Krapovića da je šef kriminalne organizacije proizvešče okretanje svih slobodnih građana protiv DPS-a, a nas slobodnih crnogorskih građana ipak je danas mnogo više u Crnoj Gori” – istakao je Pavićević.

Pavićević na današnjem press-u, foto: Demokrate

On je dodao da Dragana Krapovića poznaje cijeli život. “ Isto smo godište. I znam da je i u životu i u politici gospodin Krapović posvećen idealima prosvećene, civilizovane i demokratske Crne Gore. Jedan je od najboljih gradonačelnika u istoriji Budve. U bavljenju javnim poslovima zajednice striktno se držao slova zakona, imajući uvijek dobro građanina kao cilj svog djelovanja” – naglasio je profesor Pavićević i dodao da je ovaj napad na Dragana Krapovića još jedan teški udar DPS-a i na vladavinu prava u Crnoj Gori.

“Otud ne iznenađuje što se u Njujorku, Vašingtonu, Londonu, Briselu, Berlinu i Parizu distanciraju od aktuelne vlasti u Crnoj Gori. Djelovanje organizovane trojke Katnić-Čađenović-Lazović u slučaju Dragana Krapovića je refleks jedne vlasti kojoj se približila smjena. Razgradnja DPS-a je uveliko u toku. Sa periferije njihove partije ljudi već odlaze. Ovi u centru poput organizovane trojke grčevito se bore za pozicije. Razvlašćivanje će biti ključna riječ za razumijevanje crnogorske politike u 2020. godini i Dragan Krapović danas, a sjutra možda bilo ko od nas u datom momentu plaća cijenu za to” – zaključio je Pavićević.

izvor: facebook – Demokrate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s