CG - DRUŠTVO CRNA GORA

Postavljen kamen temeljac za izgradnju vrtića u Podgorici

Ministar prosvjete Damir Šehović i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković položili su danas kamen temeljac za novi vrtić u Podgorici u prisustvu potpredsjednika Vlade Milutina Simovića i direktora Uprave javnih radova Nuhodžića. Kako je istaknuto, vrtić će biti završen za oko godinu dana.

Povodom početka gradnje vrtića u Bloku VI, ministar prosvjete Damir Šehović je rekao da se ovim vrtićem zaokružuje izgradnja predškolskih ustanova na teritoriji Glavnog grada kroz prvi projekat sa CEB-om, u okviru kojeg su već izgrađena tri vrtića: u Zagoriču, Starom aerodromu i sada samostalnoj opštini Tuzi. Dodatno, već naredne godine možemo očekivati konkretne korake na novom projektu sa CEB-om, kroz koji će se samo u Podgorici graditi još četiri vrtića i to: u City kvartu, još jedan na Starom aerodromu, Zlatici i Tuškom putu. To znači da ćemo samo na teritoriji Glavnog grada iz saradnje sa CEB-om imati sedam novih vrtića.

On je najavio da će narednih dana otpočeti gradnja vrtića u Herceg Novom i u Pljevljima.

Potpredsjenik Vlada Crne Gore, Milutin Simović, rekao je da od svih projekata koji se realizuju, posebno zadovoljstvo izazivaju projekti koji se tiču mladih i brige za djecu. On je istakao značaj partnerstva na ovakvim projektima, u ovom slučaju sa Glavnim gradom, koji je dao značajan dobrinos ustupanjem lokacije za vrtić.

Gradonačelnik Vuković je rekao da se Podgorica ubrzano razvija i širi, te da se potreba za ovakvim objektima uvećava. „Zadovoljstvo mi je kao gradonačelniku, što smo posljednjih godina uz pomoć Vlade uspjeli da dobijemo jedan broj ovakvih objekata u različitim djelovima grada”, On je izrazio zadovoljstvo što je gradska uprava dala značajan doprinos ovom projektu, ustupajući parcelu vrijednu 660 000 eura.

izvor: facebook – Ministarstvo prosvjete CG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s