CG - DRUŠTVO CRNA GORA

Sinkdikat doktora medicine: Pozdravljamo identifikovanje napadača na dr Mitrovića, Tužilaštvo da reaguje na podnešene prijave

Sindikat doktora medicine Crne Gore (SDMCG) pozdravio je brzu reakciju policije u identifikovanju i hapšenju počinilaca napada na njihovog kolegu dr Marka Mitrovića, specijalistu otorinolaringologije u OB Nikšić.

-Sindikat doktora medicine Crne Gore (SDMCG) oštro osuđuje napade na ljekare i ljekarsku profesiju. Kako je Vlada, u ranijim istupima, navela da je napad na uniformu napad na državu, cijenimo da je i napad na ljekare napad na tu istu državu koju upravo oni, stojeći u prvim redovima, posljednjih mjeseci čuvaju, saopštili su iz Sindikata.

Milena Popović Samardžić – Sindikat doktora medicine

Iz Sindikata doktora medicine ukazuju da Crna Gora nema taj luksuz da dozvoli da njeni ljekari žive u strahu za ličnu bezbjednost ili bezbjednost njihovih porodica. – “Svaki napad na ljekare mora biti strogo sankcionisan a svaki takav čin mora biti osuđen sa najvažniji državnih adresa. Samo na taj način, a ne kratkim aplauzima i hvalospjevima u protokolarnim prilikama, iskazuje se briga i poštovanje prema ovoj profesiji i njenom značaju za crnogorsko društvo”, smatraju iz Sindikata.

-Stoga, Sindikat doktora medicine Crne Gore (SDMCG) poziva Tužilaštvo da reaguje po podnešenim krivičnim prijavama za počinioce napada na kolegu dr Marka Mitrovića. Takođe, pozivamo Vladu Crne Gore da osudi ovaj čin i da sa tog najvišeg političkog nivoa apeluje na sve institucije sistema da ovim slučajevima daju prioritet. Takvim postupanjem bi se značajno i preventivno djelovalo da se ovakvi slučajevi više ne ponove, stoji u saopštenju Sindikata Doktora medicine koje potpisuje predsjednica Sindikata – Milena Popović Samardžić.

izvor: facebook

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s