CG - POLITIKA CRNA GORA

УЦГ о хапшењу брачног пара Касалица: Само се у вријеме јама и пријеких судова овако нељудски поступало

Уједињена ЦГ најоштрије осуђује малтретирање и прогон породице Касалица од стране полицијско-тужилачких структура, а по налогу двојице челника ДПС-а 

Само се у времену јама и пријеких судова овако нељудски поступало , сматрају из УЦГ.

Страшно је након небројених и кукавичких притисака на многе појединце и на цијеле професије, што се гнијев владајуће олигархије излива на једног часног официра и његову супругу. То личи више на мафијашки обрачун са непослушнима него на поступање државе и државних органа, казали су из Уједињене Црне Горе.

Ако је ово лице демократског друштва онда је то најружнија слика коју смо могли послати у свијет. Тражити биједне изговоре да би се атаковало на једну жену, мајку и супругу како би се дисциплиновао њен супруг, заклети војник са достојанством које служи на част друштву, представља срамни кукавичлук без сличног примјера у новијем трајању Црне Горе. Само су идеолошки претходници ДПС-а 1948. године радили оваке ствари. Само се у времену јама и пријеких судова овако нељудски поступало, наводе из УЦГ и додају:

Здравко Касалица је понос нормалне Црне Горе, а његова супруга Македонка Касалица жртва преко које кукавице и нељуди разрачунавају са слободним човјеком и свим слободним грађанима.

УЦГ позива слободне грађане да дигну свој глас противљена овом мучењу једне часне породице. Позивамо удружења и НВО који се бави људским правима да реагују. Ова власт нема морални капацитет да било кога прогони због „прања новца“ јер од таквог новца живи. Касалица је својим храбрим поступањем управо угрозио сигурност прљавог капитала који нас све држи у ропству.

УЦГ очекује да се огласе и синдикалне организације или да се самоукину јер су партијске милиције одавно превршиле сваку мјеру и постале неподношљиве и срамне приватне гарде императора, стоји у саопштењу Уједињене Црне Горе.

извор: фејсбук – УЦГ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s