CG - POLITIKA CRNA GORA

SNP: Nuhodžić i Veljović da objasne otkud 541.000 birača u CG

Socijalistička narodna partija (SNP) zatražila je od čelnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije da se pozabave biračkim spiskovima, da stave na uvid javnosti ono što su po zakonu dužni i da, kako kažu, prestanu da opstruiraju izražavanje slobodne volje građana na izborima.

Iz SNP-a su kazali kako Zakon o biračkom spisku u članovima 16 i 17 jasno propisuje da je MUP dužan tri dana od dana raspisivanja izbora javno da oglasi na svom veb sajtu i preko sredstava javnog informisanja da izlaže birački spisak.

“Odnosno dio biračkog spiska za jedinicu lokalne samouprave za koju su raspisani izbori na uvid biračima, i obavještava ih o vremenu i načinu uvida, kao i o mogućnosti da zatraže promjenu podataka upisanih u birački spisak. Takođe, Ministarstvo je dužno da u roku od 48 sati od dana raspisivanja izbora javno objavi u svim dnevnim listovima i na svojoj veb stranici numerički tabelarni prikaz o promjenama nastalim u biračkom spisku. Ništa od toga nije urađeno”, tvrde iz SNP-a.

Vrijeme je, kažu u SNP-u, da direktor policije Veselin Veljović i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić objasne otkud 541.000 birača u zemlji koja broji 622.000 stanovnika.

“I šta ćemo sa desetinama hiljada fantom birača koji decenijama donose ‘pobjede’ Demokratskoj partiji socijalista”, navode iz SNP-a.

izvor: rtcg.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s