PLJEVLJA PLJEVLJA - DRUŠTVO

Пљеваљски средњошколци, њих 257, подржали Српску православну цркву у ЦГ

Након изјаве наших уважених професора, љекара, студената, након јавног изношења свог става многих часних и храбрих појединаца нашег града и наше државе дошао је ред и на нас ученике Средње стручне школе и Гимназије “Танасије Пејатовић” у Пљевљима.

Ми смо научили ако је Бог са нам да се немамо чега плашити а ако није виђели смо да се не можемо ничему ни надати. Зато, ми ученици у овом добу осим стицања знања из области образовања морамо стрицати и благослов и Бога у себи! Иза ријечи образован је особа која има лика, образа божијег у себи и по томе својег образа и која стоји иза својих дјела одговорно. Треба знати да су и они који имају Бога у себи богати!

Управо због тога, да би били са Њим морамо као Његова ђеца и чувати Његов и наш дом и доказати да истински вјерујемо у једну свету, саборну и апостолску Цркву а вјера се најбоље доказује дјелом!

Не смијемо да заборвимо коме се ми због бурности своје младости и грешака које чинимо па присутности проблемима идемо исповиједити, ко нас тјеши, ко благосиља наше поступке и труд с осмијехом али и тихом тугом бриге за нас, чији крст држимо у руци, пред чијим иконама стојимо и целивамо их!

Господа Исуса Христа нећемо наћи нигђе осим у Цркви па ако је свуда и увијек присутан ми морамо поћи на извор да би преживјели. Једина наша порука коју шаљемо свима који би да му се придруже јесте да НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ, НЕ ДАМО ВЛАДИКЕ, НЕ ДАМО СВЕШТЕНИКЕ И МОНАХЕ и ако желе њима да науде прво морају све нас да прођу!!!

Чувајмо своју Цркву, народ и отаџбину од свих који нас желе потријети! НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ поручују 257 ученика ЈУ Средња стручна школа Пљевља и Гимназије “Танасије Пејатовић”.

  • Редакција портала ПВ информер је објавила да посједује списак потписника подршке, али с обзиром да се ради о малољетним ученицима списак истих нису објавили.

извор: ПВ информер

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s