CG - POLITIKA CRNA GORA

Demokrate: Gospodine Divanoviću, narodna metla dolazi po tebe

Saopštenje Demokratske Crne Gore

Jutros se iz najprljavije i nejnečasnije fotelje na tlu savremene Evrope, oglasio predstavnik nasilja, pendreka i suzavca Nikola Divanović. I ne samo što je smogao snage da se oglasi, vjerovatno ohrabren do zuba naoružanim bijelim kriminalcima, već se usudio i da dijeli moralne lekcije čime je humorističko-satiričnu scenu obogatio za još jednu stranicu.    

Onaj ko je sjeo u fotelju, gazeći preko vezanih ljudi usuđuje se da spočitava drugima o nasilju? Onaj ko je okupirao kabinet obijajući vrata, sada iza polomljene brave priča o kulturi? Onaj ko je ušao u zgradu Opštine dok se još osjećao suzavac bačen na djecu Budve, govori o nasilju, pokušavajući da svoj primitivizam prebaci na drugog, baš onako kako su odgovornost za suzavac pokušali napakovati nedužnom gradjaninu?

Konačno, onaj ko je doveden voljom pendreka, palica, hemijskih otrova i kriminalaca, politički prijeti ljudima koji su izabrani ubijedljivom voljom građana Budve. Dakle, Divanović može biti samo predsjednik mafijaša u bijelim majicama, onima koji drže palice i pajsere u rukama i onima koji nišane djecu. E jedino takvi će i glasati i podržati DPS autokrate, ali to je gospodine Divanoviću daleko ispod cenzusa.

Kada god Demokrate brane Ustav i državu, vi pokušavate da nas svrstavate u koševe, blokove i kontekste po vašoj mjeri. Odjednom vidite koalicije protiv Crne Gore koje vi formirate po vašem ukusu i obavezno umećete Demokrate. To su vaši očajnički pokušaji koji ne mogu dotaći najčistiji i najdosledniji politički subjekt u Crnoj Gori. Uostalom to su pokušaji lišeni uma i razuma. Naša misija je da operemo obraz našoj Crnoj Gori koji ste vi ukaljali, da vratimo ono što ste opljačkali i da izgradimo ono što ste porušili. Tako se voli Crna Gora i brani od vas koji je prodajete za novac.

Uskoro počinje veliko spremanje i obnova naše zajedničke kuće, od brava na vratima do provjetravanja suzavca, ali i metlanje kriminalaca, siledžija i divljaka.

Gospodine Divanoviću, narodna metla dolazi po tebe.  Do tada, odbrojavaj poslednje dane u okupacionoj fotelji i odigraj nekoliko partija „ne ljuti se čovječe“ sa bijelim kriminalcima, čisto da vam u svojevrsnom zatvoru ne bude dosadno.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s