CG - DRUŠTVO CG - POLITIKA CRNA GORA

Iz NKT-a tvrde da nemaju primanja, DF tražio da dostave platnu listu

NKT za zarazne bolesti optužilio je Demokratski front da “sve čini da oteža i ugrozi borbu za zdravlje i živote građana CG: Od teorija da je #COVID19 „zavjera satanista“ i organizovanja nepoštovanja mjera do pokušaja ilegalnih prelazaka granice”. Takođe, iz NKT su mišljenja da u DF-u manipulišu novim lažima o primanjima za rad u NKT.

Sada ti isti pokušavaju da manipulišu novim lažima o primanjima za rad u NKT-u.
Traže konkretan odgovor, a on glasi kratko i jasno: NULA eura. Za danonoćni svakodnevni rad posvećenih, odgovornih, stručnih i dobronamjernih ljudi koji rade u interesu svih građana. To građani vrednuju i ocjenjuju najvišim ocjenama, a to ih najviše i boli.
Iz ovoga licemjernog pitanja se jasno prepoznaje i metar DF-a, kojim oni pokušavaju da mjere i druge.
Zato pravo pitanje za DF glasi:
Koliko ste čelnici DF-a inkasirali novca u privatne džepove za izdaju nacionalnih interesa, uključujući i ugrožavanje zdravlja i života građana? Koliko košta izdaja nacionalnih interesa koji, nažalost, za posljedicu imaju izgubljene živote i lične i porodične drame širom Crne Gore? To su pitanja za vas. Za vas, ali i za vašeg mentora, koji se sada topi u svojim manipulacijama, a nažalost, građani plaćaju ceh. Kakav nalogodavac takvi i izvršioci
“, stoji u saopštenju NKT za zarazne bolesti.

Nakon tvrdnji NKT-a, oglasili su se i iz Demokratskog fronta, pozivajući NKT da dostavi platne liste kako bi se građani uvjerili u istinitost njihovih tvrdnji.

Nakon današnjeg primitivno politikantskog pamfleta NKT-a vjerujemo da je i posljednjem glasaču DPS-a jasno da je ovaj neustavni partijski kateter ugrađen u Mila Đukanovića kako bi se borio protiv Demokratskog fronta a ne koronavirusa“, saopšteno je iz DF-a.

„Ovo kvazi medicinsko mitraljesko gnijezdo Mila Đukanovića sastavljeno od partijskih ljekara i visokih funkcionera DPS-a i SD- a ogrezlih u nepotizmu i korupciji, upravo predstavlja primjer kolapsa zdravstvenog sistema koji se već decenijama urušava zbog gramzivosti i lopovluka diplomiranih nesposobnjakovića, koji bi da je ovo pravna država već bili na dugogodišnjim robijama“, istakli su iz DF.

Oni su podsjetili na zarade koje imaju članovi NKT, koje je podsjetimo već objelodanio DF, odnosno u okviru diskusije Milan Knežević.

„Očigledno da je pominjanje mjesečne plate od 5000 evra Jevta Erakovića, direktora KBC- a i člana Predsjedništva DPS-, plate od preko 3000 evra Bobana Mugoše dugogodišnjeg odbornika DPS- a i višestrukog direktora IJZ- a, Nermina Abdića odbornika DPS- a, direktora Urgentnog centra i na silu predloženog kandidata za Trinaestojulsku nagradu, Ranka Lazovića brata od strica Zorana Lazovića, istaknutog DPS-ovca i nekadašnjeg prvog čovjeka KBC- a, takođe predloženog za Trinaestojulsku nagradu, Senada Begića dokazanog crkvenomrsca i ljubitelja antiamfilohijevskih karikatura, i na vrhu piramide Milutina Simovića, eksperta za vađenje kenebeka posle kiše i otkup goveda prije izbora, toliko bilo ljekovito, da su se potpuno razgolitili u prirodnoj veličini svoje mizernosti i poltronstva Milu Đukanoviću“

Ovo nije, po njihovim riječima, samo stav DF-a i većine građana, već stotina i stotina doktora, medicinskih sestara i medicinskog osoblja koji na prvoj liniji borbe sa koronavirusom, uz mizerne plate od 300- 500 eura svakodnevno rizikuju živote, da bi se partijski manekeni iz DPS- a i SD- a, slikali na konferencijama neustavnog NKT-a, iako nisu proveli ni jedan minut sa zaraženim pacijentima.

-I umjesto što okrivljuju Srbiju za svoju nesposobnost i provincijalne komplekse, bolje bi bilo da odgovore crnogorskoj javnosti zašto nisu insistirali da Milo Đukanović nakon povratka iz Belgije uradi PCR test na koronu i bude u samoizolaciju 14 dana kao što to propisuju opozicionim liderima i običnim smrtnicima, ističu iz DF-a.

Iz DF-a smatraju da bi bilo veoma značajno da iz NKT-a odgovore crnogorskoj javnosti da li je tačno kao što su to objavili pojedini mediji, da su ministar sporta Mlađan Janović i potpredsjednik KSCG Veselin Barović zaraženi koronavirusom, da nisu proveli ni dana u samoizolaciji i karantinu, i da je nakon njihove posjete Bijelom Polju broj oboljelih samo za jučerašnji dan porastao na 25?

Da li je tačno kao što su objavlili pojedini mediji, da su tast i tašta Milutina Simovića takođe inficirani koronavirusom, a da prvi čovjek NKT- a ni dana nije proveo u samoizolaciji, već je kao potencijalni prenosilac virusa za potrebe DPS -a obilazio crnogorske gradove, i možda sijao koronu kao nekad pšenicu u predizbornim spotovima ove organizovane kriminalne grupe?

„Javnost svakako interesuje i da li će gradonačelnik Tivta Siniša Kusovac biti uhapšen zbog kršenja mjera samoizolacije i odlaska na plažu kao što je bio uhapšen vladika Joanikije i sedmorica sveštenika za dan Svetog Vasilija Ostroškog? Ono što je sasvim izvjesno, jeste da Milo Đukanović, Vesko Barović, Mlađan Janović, Siniša Kusovac, Milutin Simović, njegovi tast i tašta nisu bili na derbiju, niti su bili u Tutinu, ni u Sjenici, a ni u Novom Pazaru“, istakli su oni.

A to znači da je korona sve vrijeme bila u Crnoj Gori, i da građani Tutina, Sjenice i Novog Pazara s pravom sumnjaju da je KOVID-19 uvezen iz Crne Gore za vrijeme ilegalnih prelazaka granice radi kupovine garderobe za maturske večeri, svadbe i bajramske svečanosti. A to dalje znači da Crna Gora nema laboratoriju za PCR testove na koronavirus, tako da i ne može utvrditi ko je inficiran a ko nije, zato će u narednom periodu zbog opšteg kolapsa i odustati od daljih testiranja primjenjujući švedski model prirodne selekcije. Ako ovo nije tačno, navode iz DF-a, pozivamo NKT da pred čitavom crnogorskom javnošću pokaže laboratoriju za PCR testove na KOVID-19, i kako izgleda procedura testiranja jednog potencijalno inficiranog građanina. A smatramo vrlo svrsishodnim da objasne crnogorskim građanima i koliko je kupljeno pokvarenih respiratora, a koliko ih se pokvarilo za vrijeme upotrebe, i da li će neko zbog toga snositi odgovornost?

Takođe pozivamo članove NKT – a, da pošto po njihovim tvrdnjama nisu primili “ni centa” od marta mjeseca, objave svoje platne liste, a isto će uraditi i lideri i poslanici DF- a, da uporedimo ko je profitirao za vrijeme pandemije, a ko je donirao u borbi protiv koronavirusa.

I na kraju pozivamo Mila Đukanovića da zajedno sa Milutinom Simovićem odabere termin za televizijsko sučeljavanje sa bilo kim iz DF- a, da im sve ovo dodatno obrazložimo kao optužnicu crnogorskih građana zbog toga što su zloupotrebljavajući službeni položaj, zarazili Ustav, inficirali čitavu Crnu Goru, i priključili je na njihov pokvareni respirator. Ali da prije sučeljavanja donesu PCR test da su negativni na KOVID 19, pošto postoje udaljene sumnje da su pozitivni, zaključili su iz DF-a.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s