CG - DRUŠTVO CRNA GORA

Kasalica priveden kod sudije za istrage

Predsjednik Sindikata Vojske Crne Gore Zdravko Kasalica koji se tereti za utaju poreza i pranje novca, priveden je na saslušanje kod sudije za istragu koji će ga saslušati i odlučiti da li će mu odrediti pritvor ili ga pustiti da se brani sa slobode.

foto: Pobjeda

Očekuje se da će i njegova supruga Makedonka Kasalica, koja se sumnjiči za ista krivična djela, biti u toku dana privedena kod sudije za istrage.

Kako portal Pobjeda saznaje, Kasalice će saslušati sudija Vladimir Novović.

Makedonka Kasalica je uhapšena nakon što su inspektori SPO pretresli njenu kancelariju iz koje su izuzeli spise. Ona se tereti da nije prijavila prihode i tako nanijela štetu državnom budžetu.

Nešto kasnije uhapšen je i njen muž Zdravko Kasalica.

Kasalica se sumnjičila da je iskoristila punomoćja koja su joj dali službenici Vojske Crne Gore, kako bi naplatili troškove prevoza, i na osnovu tih punomoćja kasnije pokrenula druge sporove bez njihove saglasnosti.

Teretila se da je na osnovu punomoćja iz 2013. pokretala i radne sporove u 2015. bez znanja i saglasnosti pripadnika VCG kako bi pribavila imovinsku korist.

Predmet vodi Specijalno državno tužilštvo i nosi oznaku tajnosti. Inspektori Specijalnog policijskog odjeljenja oduzeli su dokumnetaciju iz kancelarije advokatice na osnovu koje će utvrditi nepravilnosti u radu.

izvor: pobjeda.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s