CG - DRUŠTVO CRNA GORA

Kasalice puštene da se brane sa slobode

Predsjednik Sindikata Vojske Crne Gore Zdravko Kasalica i njegova supruga advokatica Makedonka Kasalica pušteni su da se brane sa slobode. 

foto: Pobjeda

Odluku je donio sudija za istragu Višeg suda Vladimir Novović. Novović je odbio prijedlog tužioca o pritvoru, ali je Kasalicama zabranio da se sastaju sa svjedocima i da napuštaju Podgoricu

Predsjednik Sindikata Vojske Crne Gore Zdravko Kasalica koji se tereti za utaju poreza i pranje novca, privden je na saslušanje kod sudije za istragu koji će ga saslušati i odlučiti da li će mu odrediti pritvor ili ga pustiti da se brani sa slobode. Poslije njega kod sudije je privedena i njegova supruga, advokatica, Makedonka Kasalica.

Makedonka Kasalica je uhapšena nakon što su inspektori SPO pretresli njenu kancelariju iz koje su izuzeli spise. Ona se tereti da nije prijavila prihode i tako nanijeli štetu državnom budžetu.

Nešto kasnije uhapšen je i njen muž Zdravko Kasalica.

Kasalica se sumnjičila da je iskoristila punomoćja koja su joj dali službenici Vojske Crne Gore, kako bi naplatili troškove prevoza, i na osnovu tih punomoćja kasnije pokrenula druge sporove bez njihove saglasnosti.

Teretila se da je na osnovu punomoćja iz 2013. pokretala i radne sporove u 2015. bez znanja i saglasnosti pripadnika VCG kako bi pribavila imovinsku korist.

izvor: pobjeda.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s