CG - POLITIKA CRNA GORA

Вучуровић: Прелетач Бошковић вријеђа Митрополита и вјернике

-Ријетко ко својим изјавама контаминира јавну сцену као функционер ДПС Предраг Бошковић, који на бруку Црне Горе и њене војничке традиције покрива позицију министра одбране. И као што вирус корона покушава да уништи људски организам, слично се у политичком животу Црне Горе понаша Предраг Бошковић који није случајно заслужио надимак Корона Министар, изјавио је данас посланик Демократског фронта, Јован Вучуровић.

Вучуровић истиче да откада постоји Црна Гора, Црква и војска су увијек били заједно. Заправо те двије установе су биле гарант нашег опстанка на овим просторима. “И онда се догоди несрећни случај да се појави министар војни који брутално вријеђа СПЦ, нашег Патријарха Иринеја, митрополита Амфилохија, владику Јоаникија, свештенство, православне вјернике, и који ради на томе да из војске протјера све оно што је красило црногорског војника, да га уподоби по својим поданичким критеријумима слуге, жбира и агента туђих интереса”, сматра Вучуровић.

povezano: https://publikum.me/2020/07/06/boskovic-za-cdm-mitropolija-crnogorsko-primorska-ilegalno-posluje/

Вучуровић додаје да Бошковићу “Тај издајнички посао иде веома лоше јер огромна већина припадника војске са презрењем гледа на његове потезе и сада већ и јавно изражава протест против његових покушаја да их сврста против Цркве и традиције.”
Црна Гора је, заједно са Србијом, крајем прошлог вијека водила један велики одбрамбени рат, када је СРЈ била нападнута од највеће војне силе коју је свијет до тада видио.

Вучуровић подсјећа да је у том времену то је био највећи рат који се водио на овој планети. Удружених седамнаест држава запада напали су малу Савезну Републику Југославију са циљем да од ње отргну Косово и Метохију, и разбију државно заједништво Србије и Црне Горе.

Посланик ДФ-а сматра да је сваки патриота поносан на отпор који је пружила Војска Југославије. Учесници одбрамбеног рата, часни људи из Црне Горе и Србије, се стиде издаје коју су тада починили Бошковићев газда Мило Ђукановић и тадашња политичка коалиција окупљена око ДПС-а. И поред издаје републичког руководства, у том рату Црна Гора је изњедрила велики број хероја, војника и официра који су, попут њихових предака, јуначки бранили отаџбину, истиче Вучуровић.

“И умјесто да функцију министра одбране заузима неко од таквих људи, којима то природно припада, оно је допало у руке политичког прелетача и издајника властите државе Предрага Бошковића. Нека јавност само упореди оне људе који су били министри војни – од Илије Пламенца, Митра Мартиновића, Јанка Вукотића, Радомира Вешовића, са издајником и политичком крпом Мила Ђукановића, Предрагом Бошковићем, који вјероватно још негдје крије свој сребрни прстен са четири С, којим се поносио у времену када је био бољи човјек”, казао је Вучуровић.

Посланик ДФ-а казао је и да министра одбране из тог времена патриотског набоја региструју спискови Белих орлова, који су на простору бивше СФРЈ прво основани у Црној Гори, док је једно изненадно “одсуство” из тог раздобља од посебног значаја за његов политички, национални и патриотски заокрет.

Што се тиче напада које Бошковић безобразно адресира на Андрију Мандића, славодобитно машући петогодишњом затворском казном за лажни државни удар, Вучуровић сматра да се ради о чистој немоћи. -Не могу ни он, а изгледа и његов газда да схвате да постоје људи који се не предају и не продају. И док су они на једној страни, били спремни да ураде свашта, само да дођу до власти и моћи, Андрија и његови саборци су за своје идеје и одбрану онога најсветијег што има Црна Гора спремни на највећу жртву, истакао је он.

Одбијали су понуде о уласку у власт и друге режимске маме јер је цијена којом су требала да се плате та нова намјештења, била она најскупља, иста она коју су нешто раније, без много размишљања и задршке, властитом чашћу и образом платили Бошковић и његов шеф.

Вучуровић тврди да је лаж да Андрија Мандић жели да сруши Црну Гору. Напротив, он се свом снагом бори за традиционалну, чојску и сојску Црну Гору, коју су прославили наши преци, а жели да сруши, као и већина слободних грађана, овај режим, ту содому и гомору, легло бешчашћа, издаје и криминала.

-Народ је спреман да ослободи Црну Гору од ДПС, чиме ће бити отворен пут помирењу међу грађанима. Црна Гора се након деценија моралног суноврата и ДПС окупације налази на путу слободе и то више нико не може зауставити ни спријечити, закључио је Вучуровић.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s