CG - POLITIKA CRNA GORA

Demokrate tvrde: Otac Snežane Kuč akter poslova u kojima je Opštini Budva nanijeta višemilionska šteta

-Jedan od najupečatljivijih dokaza o navodnom partiotizmu i lokal patriotizmu DPS-a jeste svakako pustošenje Budve, sklapanje štetnih ugovora i nezasita pljačka koju je realizovala ekipa „čuvara države“ pod komandnom palicom Mila Đukanovića i Svetozara Marovića.
Koliko je i današnji sastav DPS-a u Budvi drugačiji od drugih, najbolje govori i Ugovor o preuzimanju duga između Bora Lazovića i Stanka Kneževića, oca odbornice Snežane Kuč, u kojem je Opština Budva oštećena za milionski iznos, a iz kojeg je pomenuta ekipa debelo profitirala, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Demokrate ističu da se zaključivanjem fiktivnog ugovora, Opština Budva obavezala da sva dugovanja koja prema njoj ima tadašnji predsjednik SO Budva Boro Lazović „prebije“ tako što bi Lazović iznos od 2.7 miliona eura uplatio Stanku Kneževiću iz Budve kojem je Opština prethodno ostala dužna jer je preuzela na sebe dug od 2.789.137 eura koji je kontroverzna firma Akvapark imala prema Kneževiću, na osnovu ugovora o zajmu. Takvi ugovori koje je DPS vlast zaključivala apsolutno se nezakoniti, ali poznajući njihov obrazac funkcionisanja, ne i iznenađujući, smatraju Demokrate.

“Zato opštinska vlast odlučuje da svoje potraživanje prema Lazovićima ustupi Kneževiću, i time se ekspresno donosi odluka da su Lazovići vlasnici parcele u centru grada na kojoj se gradi luksuzna dvanaestospratnica. Za te poslove mu je, kako se ispostavilo, poslužio kapital firme Numeriko trejding limitid, koja je Opštini nanijela milionsku štetu u aferi „Vodeni grad”, saopštili su oni.

Demokrate ukazuju da je kiparska firma je osnivač kompanije Akvapark d.o.o. sa sjedištem u Budvi, a kćerka te firme je godinama imala povlašćen položaj kada je u pitanju pomoć iz budžeta Opštine Budva, što to i ne čudi s obzirom na to da je iza nje stajao Miloš Marović. Kiparska firma je Opštini, u projektu izgradnje Akvaparka na brdu Topliš, napravila ogromne dugove, koje su kasnije godinama vraćali poreski obveznici.

Demokrate napominju da je Lazović ukazivao da će na osnovu isplate duga prema Stanku Kneževiću platiti cjelokupan dug, što se, po svoj prilici, nikada nije desilo, ali je Opština kasnije priznala Lazoviću da je to regulisano i time potvrdila da je on vlasnik zemlje na kojoj se gradi, što je kasnijim odlukama i ozvaničeno.

“O ovom slučaju nadležnii organi Crne Gore i dalje ćute ili su zauzeti istragom saobraćajnih prekršaja, prebrojavanjem replika i diskusija po lokalnim skupštinama”, pitaju se iz Demokratske Crne Gore.

Demokrate ističu da je nepobitna je činjenica da je je nekadašnji predsjednik Skupštine Opštine Boro Lazović kupovao zemlju, istovremeno radio plan, plaćao sve to koruptivnim aranžmanima i papirima izmirivao milionske obaveze, da bi danas došao do situacije da proda to nekome ko će opet graditi.

-Upravo ovakvi poslovi kojima se nanosi šteta Opštini Budva i novac svih građana upumpava u privatne džepove, motivacija su DPS-a da otme vlast. Poštena vlast je 4 godine radila na finansijskoj konsolidaciji Budve, i danas, kada su plate redovne, kada su radnici zadovoljni i kada je kasa puna, DPS želi da ponovo izvrši pljačku i taj novac strpa u džepove raznih Marovića, Lazovića i Rađenovića, zaključuju iz Demokratske Crne Gore.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s