CG - BIZNIS CRNA GORA

Obilježen početak gradnje bulevara od Podgorice do Danilovgrada

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i predsjednika Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević obilježili su početak radova na izgradnji bulevara od Podgorice do Danilovgrada. Vrijednost izgradnje 15 kilometara dugog bulevara je 24 miliona eura, a rok za izgradnju je dvije godine. Izvođač radova je podgorička firma Bemaks.

foto: Vlada CG


„Ovaj projekat je novi kvalitet za građane Podgorice i Danilovgrada. Ne samo što će ljudi komforno putovati, nego što će istovremeno čitava Bjelopavlićka ravnica oživjeti, a ova saobraćajnica dati podsticaj lokalnoj ekonomiji“, rekao je predsjednik Marković i dodao da je bulevar projektovan po najvećim standardima, vodeći računa i o zaštiti životne sredine.

Predsjednik Vlade je kazao da ovaj bulevar ima državni značaj, te da će približiti i Danilovgrad i Nikšić aerodromu i primorju.
„Sa ovom investicijom i sa mnogim drugima koje su u toku i one koje će započeti ovih dana, Crna Gora natavlja snažan investicioni ciklus, rekao bih u pravo vrijeme, da u uslovima globalne ekonomske i zdravstvene krize, samo razvojem i investicijama možemo riještiti teške ekonomske probleme koji su nastali zbog te krize“, rekao je Marković.

Premijer Duško Marković


On je dodao da se na ovaj način razvija zemlja, ali i čuvaju radna mjesta, otvaraju prilike za nova radna mjesta, puni naš budžet, obezbjeđuje sigurnost i plata i penzija i socijale.
„Dakle, Crna Gora ima snage i da u ovoj situaciji daje odgovor i na zdravstvene izazove, ali i na potrebe razvoja i kvaliteta života njenih građana“, istakao je premijer Marković.

foto: Vlada CG


Direktor Uprave za saobraćaj je precizirao da će budući bulevar, od Komanskog mosta do Danilovgrada, imati četiri trake, velika široka razdjelna ostrva, trotoare na izlasku iz gradova, te da će cijelom trasom biti savremena rasvjeta.
„Dobili smo izvođača crnogorsku podgoričku kompaniju „Bemaks“ koji nam je dodatno garancija uspješnog izvođenja radova. Siguran sam da će rokovi, koji su dvije godine, biti ispoštovani, o kvalitetu ne treba ni razgovarati. Tako da ćemo nadam se svi svjedočiti jednoj vrhunskoj saobraćajnici u ovim teškim vremenima“, kazao je Parača i dodao da su sredstva za izgradnju obezbijeđena preko Evropske banke za obnovu i razvoj.

Savo Parača


Gradonačelnik Podgorice je iskazao zadovoljstvo što se kreće u realizaciju ovog projekta koji će značiti mnogo i za Glavni grad i za Crnu Goru, a značiće i bolju perspektivu razvoja na ovoj trasi.
Predsjednica danilovgradske opštine je kazala da je još jedno obećanje ispunjeno te da će izgradnjom ove saobraćajnice, Danilovgrad dobiti nove investitore, bolji kvalitet života, zaposliti što veći broj ljudi.

izvor: gov.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s