CG - POLITIKA CRNA GORA

Уједињена ЦГ: Тужилачки органи у Црној Гори срамно ћуте о „Можури“ док се распламсава истина о пројекту у који је умијешан Ђукановић

УЦГ упућује јавност на брижљиво праћење случаја „Можура“ јер трагови новца поново воде у срце наше извршне власти 

„Полако али сигурно Црна Гора постаје по ко зна који пут тема у европским медијима. Претпостављате да разлог није успјешна борба против Ковида -19, него мутне и криминалне радње у вези „спектакуларног“ вјетро-парка на Можури изнад Бара. Најновије писање ДАН-а и ранија Вијести потврђују да је скандал међународних размјера неизбјежан. Ова афера, међутим, није само клептократска и не ради се о прању прљавог и крвавог новца, на шта смо навикли, него је већ одавно узбуркала Европу због смрти истраживачке новинарке Дафне Каруане Галиције која је главом платила истраживање случаја. Због ове афере, почетком ове године пала је и Влада Малте”, саопштили су из Уједињене Црне Горе.

Према њиховим ријечима, званични тужилачки органи у Црној Гори срамно ћуте о „Можури“ док се распламсава истина о пројекту у који је умијешан бивши предсједник Владе, актуелни предсједник Црне Горе и вјечити предсједник ДПС-а, Мило Ђукановић. Просјечно упућен човјек тешко може испратити шта се око Можуре све плело и исплело до данас.

УЦГ упућује јавност на брижљиво праћење случаја „Можура“ јер трагови новца поново воде у срце наше извршне власти.

„Број власничких трансформација у вези поменутог вјетро-парка није ништа мањи од броја питања која остају још увијек без договора. Шпанске, малтешке, црногорске, азербејџанске и кинеске фирме смјењују се као на траци у ишчитавању свих преокрета око Можуре. Нова влада Малте покушава да разријеши дилеме јер је, очигледно, под притиском Брисела, али у Црној Гори, стара власт, партнер свих старих и нових малверзација, гура проблем у опасну тишину. Истрага није кренула са мјеста, а у европској штампи смрт новинарке са Малте све више тражи одјек код нас. Путеви са Можуре гранају се на све четири стране свијета али извјесно и повратно завршавају у Црној Гори„, казали су.

Уједињена Црна Гора констатује да политизоване институције, неспособно тужилаштво и корумпирана извршна власт неће ничим допринијети истини око убиства Галиције и милонских профита појединаца остварених на штету пореских обвезника са Малте и из Црне Горе.

Они наводе да само темељна промјена политичких прилика код нас може открити потпуну истину.

„У долазећим данима афера „Можура“ биће разоткривана у нашем европском окружењу, док наше тужилачке структуре буду прогониле појединце и групе грађана по налогу Ђукановића лично. Ипак, убрзо, „Можура“ може постати најупечатљивији „споменик“ цијеле једне, тридесетогодишње, криминализоване владавине. Правда за убијену новинарку и разорену Црну Гору, ипак је достижна”, закључили су из те партије.

извор: фејсбук – Уједињена Црна Гора

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s