CG - DRUŠTVO CRNA GORA

U akciji “Miligram” zaplijenjeni heroin, kokain, oružje, procesuirano više lica

Pripadnici Sektora kriminalističke policije su danas zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica i Višim državnim tužilštvom u Podgorici realizovali višemjesečnu policijsku akciju „Miligram”, usmjerena na suzbijanje ulične prodaje heroina na području Podgorice, a u okviru koje je procesuirano osam osoba, saopšteno je iz Uprave policije.

“Pripadnici policije su, po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretrese stanova i drugih prostorija koje koriste M.M. (32) i D.Đ. (42) iz Podgorice. Policija je pronašla i oduzela oko 20 grama opojne droge heroin, dvije vage za precizno mjerenje, startni pištolj”, naveli su iz policije.

M.M. i D.Đ. su uhapšeni zbog sumnje da su počinili kriivčno djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Tokom sprovođenja akcije „Miligram“ ostvareno je šest zaplijena i ukupno je zaplijenjeno 737 grama heroina, manje količine kokaina i marihuane, pištolj, startni pištolj i tri vage za precizno mjerenje, dodaju iz policije.

“Podnijeto je sedam krivičnih prijava protiv sedam lica za šest krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i jedno djelo neovlašćena držanje oružja i eksplozivnih materija kao i jedna prekršajna prijava protiv jednog lica kao i jedan prekršajna prijava”.

“Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga odgovaraće M.M. (32), D.Đ. (42), A.S. (33), N.B. (36) svi iz Podgorice, V.M. (31) i Lj.R. (36) iz Kotora, a za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija odgovaraće R.K. (35) iz Nikšića”, dodaju iz policije.

Protiv N.R. (31) iz Podgorice podnijeta je prekršajna prijava zbog prekršaj iz Zakona o sprečavanju zloupotreba droga.

izvor: vijesti.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s