CG - POLITIKA CRNA GORA

BEČIĆ: DA PODMLAĐIVANJE OPOZICIJE KRENE OD MENE! NEĆU BITI NA ZAJEDNIČKOJ IZBORNOJ LISTI, AKO SU NA TO SPREMNI OPOZICIONI LIDERI I ONI POSLANICI KOJI SU TRI I VIŠE MANDATA PROVELI U SKUPŠTINI CRNE GORE

-Demokratsku Crnu Goru predstavljaju, na opozicionim pregovorima, Dragan Krapović i Krsto Radović koji imaju puni mandat partije za odlučivanje u pregovaračkom procesu.
Bez obzira na to što se nikad, ali nikad, nećemo složiti sa užasnim porukama koje smo slušali od pojedinih poslanika, kako pozicije, tako i opozicije, a koji se kose sa građanskim konceptom, spremni smo da prihvatimo koncept koji cjelokupna opozicija predlaže i smatra da je najbolji, izjavio je lider Demokrata, Aleksa Bečić.

Aleksa Bečić, Demokrate

Bečićevo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Naši predstavnici su jasno saopštili da podržavamo predlog za formiranje opozicione jedinstvene liste, ukoliko su na njoj svi opozicioni parlamentarni politički subjekti koji učestvuju u pregovorima, kao i ukoliko na listi neće biti kandidati koji već imaju u Skupštini Crne Gore tri i više poslaničkih mandata.
Vidim da pregovori traju, a cijeneći da je neophodno blagovremeno donijeti odgovarajuće odluke, saopštavam sljedeće:

“Isto kao što sam 2018. godine odustao od predsjedničke kandidature, na predlog dijela parlamentarne opozicije, a zarad jedinstvenog nastupa opozicije na predsjedničkim izborima, tako i sada na sopstvenom primjeru nudim konkretan doprinos i dajem sledeći predlog.

Iako sam poslanik tek nepuni jedan mandat, spreman sam da ne budem na jedinstvenoj poslaničkoj listi, ako su na isto spremni svi ostali opozicioni lideri, kao i svi oni koji imaju tri i više poslaničkih mandata.

Hajde da damo šansu novim ljudima, hajde da relaksiramo opozicionu scenu, hajde da otvorimo prostor za novu energiju, hajde da stvorimo novu vrijednost i pružimo priliku našim ljudima koji su pokazali u Budvi i drugim gradovima kako se pobjeđuje DPS. Ukoliko moja malenkost kao neko ko ima nešto više od 3 godine poslaničkog staza, nudi nešto ovako, onda vjerujem da ću imati pozitivan odgovor i sa druge strane.
Ukoliko oslobodimo Crnu Goru, onda ce biti šanse i mjesta za sve. Na ovaj način relaksiram i sve one učesnike sastanka koji su na tom sastanku naglašavali da Aleksa Bečić ne treba da vodi jedinstvenu opozicionu listu”, zaključio je u svom saopštenju Aleksa Bečić, lider Demokratske Crne Gore.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s