CG - POLITIKA CRNA GORA

Završen sastanak opozicije, bez dogovora o zajedničkoj listi

Ni nakon drugog sastanka u prostorijama Građanskog pokreta URA nije bilo kompromisa predstavnika opozicije.

Potpredsjednik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović kazao je da nije bilo dogovora oko jedinstvene liste. On je svi učesnicima na predstojećim izborima poželio sreću.

– Nećemo tražiti krivce među učesnicima sastanka – kazao je Krapović.

foto: pobjeda

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović je kazao da je Front uložio sve napore da se oformi zajednička lista, ali do dogovora nije došlo.

– Bilo je stranaka koje su postavljale određene uslove, bilo je stranaka koje su bezuslovno bile za zajedničku listu, među njima je i Demokratski front. Imali smo dva uslova koja je postavila Demokratska Crna Gora, vrlo neprijatna za nas jer su se ticala suverenog odlučivanja o svojim mandatima i ljudima koji će da predstavljaju DF – kazao je Radunović nakon završetka sastanka.

Podsjećamo, Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević kazao je danas u parlamentu da je taj politički savez spreman da ispuni uslove koje je predložio lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, a to je da opoyicioni lideri ne budu na zajedničkoj izbornoj listi.

Bečić je izjavio je da je spreman da ne bude na jedinstvenoj poslaničkoj listi opozicije, ako su na isto spremni svi ostali opozicioni lideri, kao i svi oni koji imaju tri i više poslaničkih mandata.

Radunović je kazao da “prošireni uslovi” koje je saopštio Bečić najviše targetiraju DF, ali da su ih ipak prihvatili.

– Čak smo predložili da ni jedan poslanik trenutnog parlamenta ne bude na listama. Da na njoj budu potpuno novi ljudi –  istakao je Radunović.

Prema njegovim riječima, problem je nastao kada se URA izjasnila da bi njihov doprinos zajedničkoj listi bio veći kad bi ostali van nje.

On je poručio da je DF otvoren za razgovore sa svima koji žele da budu alternativa DPS-u.

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović rekao je da je ta partija bila spremna da prihvati svaki zahtjev zarad formiranja jedinstvene liste.

– Čast bi mi bila da podržim takvu listu, čak i ako ne budem na njoj – kazao je Danilović.

izvor: pobjeda.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s