CG - DRUŠTVO CRNA GORA

Bošković: Siguran sam da će izbori biti održani 30. avgusta

Siguran sam da će izbori u Crnoj Gori biti održani 30. avgusta uz poštovanje mjera za sprečavanje širenja koronavirusa Nacionalnog koordinacionog tijela – rekao je ministar odbrane Predrag Bošković odgovarajući na pitanje da li može doći do odlaganja izbora zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Zdravlje je, kako je rekao ministar odbrane u Maslinama gdje je obilježen završetak gradnje prve faze gradnje Kasarne “Marko Miljanov”, vrhunski prioritet za Vladu i Demokratsku partiju socijalista.

foto: Pobjeda

– I ovom prilikom zdravlje će biti na prvom mjestu. Sve što radimo posvećeno je suzbijanju pandemije i da na što jeftiniji način prođemo. Kampanja vladajuće koalicije biće takva da se sprovede po planu i mjerama – kazao je Bošković.

Izbori su, prema njegovim riječima, raspisani, a NKT održao je i prvi sastanak sa nevladinim organizacijama koje su prepoznate da se bave tom tematikom i da će se u narednom periodu ti sastanci nastaviti kako bi odgovorili na izazov.

– Nismo jedina zemlja u regionu koja održava izbore i, kako sad izgleda, sa ovim virusom ćemo morati naučiti da živimo. Imamo iskustvo Hrvatske, Sjeverna Makedonija održava izbore, Poljska ih je održala. U svakom slučaju, ima mnogo zemalja koje održavaju izbore – istakao je Bošković.

Mora se, kako je dodao, voditi računa i o ekonomiji.

– Zato smo u drugom naletu sa drugačijom strategijom, kako bi sačuvali ekonomiju ali i zdravlje – rekao je Bošković.

Odgovarajući na pitanje o Srbiji, tamošnjim protestima i učešću crnogorskih građana ministar je rekao da nikome iz vladajućih struktura nije palo na pamet da se uključi u proteste u toj zemlji.

– Vjerovatno je bilo crnogorskih državljana, ali se to ne može vezati za Vladu Crne Gore, već pretpostavljam da je odgovor negdje drugo. Što se nas tiče nemamo poseban interes u protestima u Srbiji, gledamo ono što je kod nas i na taj način se ponašamo – istakao je Bošković.

Pomoć NATO-a

Na pitanje da li će opet aktivirati zahtjev za pomoć koji je upućen NATO, a koji je 19. juna ove godine povučen, kazao je da će ako bude potreba svakako aktivirati taj zahtjev.

– Stvari držimo pod kontrolom i to je evidentno. Kako budemo procjenjivali sutuaciju tako ćemo djelovati – rekao je Bošković.

Na pitanje da li će usled krize izazvane koronavirusom, moći da ispune zahtjev NATO-a da do 2024. godine postignu izdvajanje za odbranu od dva odsto, Bošković je istakao da svi kapitalni projekti u Crnoj Gori nisu zaustavljeni niti umanjeni.

– Bez obzira na veoma tešku ekonomsku i zdravstvenu situaciju, ono što su kapitalni projekti ne samo ministartsva I Vojske, nego i Vlade generalno, nijedan kapitalni projekat nije zaustavljen, smatramo da ti kapitalni projekti omogućavaju kontinuirani ekonomski rast i razvoj, I ovo je nešto što dopinosi noovj vrrijednosti i tako ćemo se ponašati i u narednom periodu – naveo je Bošković.

Siguran je, kaže, da će imati na sve izazove koji sup red njima.

– Pokazali smo u prethodnom period da na razne izazove smo imali odgovore i već sada radimo na duge staze, kako bismo pokušali da na najbolji način odradimo ono što je do nas. Ovo nije bitka samo vlade i DPS već bitka svih nas jer ne zaobilazi nikoga – rekao je Bošković.

izvor: pobjeda.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s