CG - POLITIKA CRNA GORA

Krapović odgovorio GP URA: Ne gurajte Demokrate u nacionalno-desničarsku koaliciju, građanski koncept ste pokazali u Petnjici sa 0 glasova

Pozivam još jednom pojedine opozicone kolege da se ne igraju trikova, podmetanja, optužbi u opoziciji, u trenucima kada se DPS nalazi u nikad težoj poziciji i kada treba ohrabiriti opozicione birače da DPS-u zadamo završni udarac, bez obzira na konačnu odluku o načinu nastupa, jer pobjeđuju saradnja, rad i motivacija, a ne trikovi i međuopoziciona podmetanja koja gledamo pred svake izbore od istih aktera, izjavio je Dragan Krapović u odgovoru GP URA. Najsvježija su nam pamćenja o jedinstvenom predsjedničkom kandidatu 2018. godine, kada URA nije smetalo da sa DF-om dogovori njegovo ime, a koji je nakon slične uvertire dobio 50 hiljada glasova manje nego Demokrate, DF i Ključ nastupajući u tri kolone na parlamentarnim izborima 2016. godine, kazao je on.

“Licemjerstvo je da onaj politički subjekt koji je bio domaćin razgovora o jedinstvenoj listi i koji je kada su svi prihvatili jedinstvenu listu, pobjegao od jedinstvene liste glavom bez obzira, sad još određuje drugim političkim subjektima kako će nastupiti, samo iz razloga što je pripremio svoju listu koje će sjutra prezentovati javnosti. Gurati Demokrate, partiju kojoj pripadaju sve nacije u Crnoj Gori, u nacionalističku desničarsku koaliciju, može samo politički licemjer ili politička neznalica, kojoj nije cilj pobjeda nad DPS-om, već mandat više. Zanimljivo da gp URA nije smetalo da vrši vlast sa svim opozicionim partijama u Budvi i Kotoru, da je mogla da ima zajedničkog predsjedničkog kandiata, a da joj sada smeta jedinstvena opoziciona lista”, istakao je Krapović.

I ko to nas Demokrate gura u nacionalistički blok? URA koja je svoj građanski koncept pokazala u Petnjici gdje je osvojila 0 glasova, ili u Tuzima, gdje je pustila našu braću Albance da se sami bore sa DPS-om. To je ona opština u kojoj su Demokrate zajedno sa Albanskim partijama pobijedile DPS u Tuzima.

Krapović ističe da jedinstvena lista može biti pobjednička samo ako su na njoj svi opozicioni politički subjekti, različitih ideoloških i programskih opredeljenja, jer jedintstvo znači svi, a ovu vlast pobjeđuju zajedno i Crnogorci, i Srbi, i Albanci, i Muslimani, a ne samo jedni od njih.

– Gospodo, izvolite, dogovorite jedinstvenu listu svih opozicionih političkih subjekata učesnika pregovora i javite nam, Demokrate odmah prihvataju. Ukoliko to ne želite, odmah prestanite sa napadima i podmetanjima, usmjerite oštricu ka DPS-u i okupite oko sebe slične, kako bi pobijedili na ovima izborima, a ne proveli narednih mjesec i po dana u međusobnim optužbama, zaključio je Krapović.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s