CG - DRUŠTVO CRNA GORA

Саопштење Општине Беране: Поштујемо државне симболе, ко има проблем са тробојком не познаје историју ЦГ

Општина Беране је у сусрет Дану државности 13. јулу, сагласно одредбама закона, истакла заставе Црне Горе на згради Општине и на институцијама чији је она оснивач.

Информације које су се појавиле у појединим медијима да се вијоре само тробојке у Беранама су апсолутно нетачне и плод су зле намјере и наставак стварања подјела, јер се на званичним страницама Општине Беране на друштвеним мрежама може видјети да су постављене на различитим локацијама у Беранама државне заставе, застава – тробојка и крсташ барјак, саопштили су из локалне самоуправе у Беранама.

Општина Беране

Напомињемо, тробојка – застава и крсташ барјак представљају историјске симболе Црне Горе и уживају исту заштиту као и државна застава утврђена законом.”

Они који имају проблем са тробојком као историјском заставом државе Црне Горе, очито не познају историју своје земље или имају злу намјеру да намјерним манипулацијама симболима ове земље стварају вјештачке друштвене подјеле, сматрају из Општине Беране.

Из Општине Беране подсјећају да је Црна Гора са овим историјским симболима на Берлинском конгресу 13. јула 1878. године остварила независност и међународно признање, а под тробојком је подигнут општенародни устанак у Црној Гори против фашистичког окупатора 13. јула 1941. године.

Фотографија корисника Opština Berane - Општина Беране
Фотографија корисника Opština Berane - Општина Беране
Фотографија корисника Opština Berane - Општина Беране

Црна Гора је наша држава, а Беране као центар Сјеверног региона наше државе, поштује важеће законе, државне симболе и празнике.

– Беране воли своју државу и не да за право никоме да то доводи у питање, и као и до сада наставићемо да радимо на превазилажењу вјештачких подјела које производе они којима није циљ грађански склад и напредак Црне Горе, закључили су у саопштењу из Општине Беране.

извор: Општина Беране – фејсбук

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s