CG - POLITIKA CRNA GORA

Demokrate: Žrtve ne znaju za imena, vjeru i naciju

Demokratska Crna Gora se, kao partija koja se, sa rezignacijom i gorčinom, sjeća svih tragičnih događaja u našoj istoriji, bez obzira na nacionalni predznak, a u kojima su stradali nevini ljudi, danas sjeća Srebrenice i 11. jula od prije četvrt vijeka i stradanja ljudi čija se jedina krivica sastojala u njihovom imenu i mjestu na kojem su se zatekli.

Takvih datuma u našoj prošlosti, prošlosti država i naroda na ovim prostorima, nije bilo malo, a pred našom i svim budućim generacijama stoji najvažniji zadatak – da ne dopuste da nam se nikada više ne ponove: ni Srebrenica, ni Bukovica, ni Štrpci, ni Murino, ni Vukovar, ni Bratunac, ni Dubrovnik, niti ijedno drugo tragično mjesto, istakli su iz Demokratske Crne Gore.

Demokrate smatraju da kada sa ove istorijske distance pogledamo jedni drugima u oči, najbolje se vidi kakav je besmisao rat i da su nam jedino potrebni mir, ljubav, razumijevanje i život u nekoj boljoj, srećnijoj, mudrijoj, stabilnijoj ekonomski prosperitetnijoj stvarnosti.

“Zločini i žrtve ne znaju za imena, vjeru i naciju. Ljudski životi nemaju cijenu. Ljubav među ljudima svih vjera i nacija je najveća vrijednost i garant svijetle budućnosti naše djece, a oni koji promovišu mržnju zaslužuju samo prezir i osudu”, poručile su Demokrate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s