CG - POLITIKA CRNA GORA

GP URA: “Nikad nikome Srebrenica” i ratovi devedesetih

– Suočavanje sa prošlošću, preuzimanje odgovornosti  i kažnjavanje odgovornih za zločine tokom rata iz devedesetih, jedini je put kojim se mogu iscijeliti bolne rane porodica žrtava i staviti tačka na taj mračan period istorije bivših jugoslovenskih republika, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA povodom obilježavanje dvadesetpetogodišnjice od stravičnog zločina u Srebrenici.

Rat sobom nosi strašne i nezamislive zločine i predstavlja poligon u kojem se oni, zadojeni mržnjom, nažalost najbolje snalaze. “Vjerujemo da je na ovim nesrećnim prostorima, istorijski trusnim i nestabilnim, nakon svega naučena vrijedna lekcija iz istorije koja je majka mudrosti. Lekcija da suživot nema alternativu i da niko ne može biti manje ili više vrijedan i ne može biti meta, bez obzira na to kako se zove, kojem se Bogu moli, kojoj naciji pripada”, istakli su iz URA-e.

Upravo ta relativno bliska prošlost treba da nas opameti, otrijezni i racionalizuje kako bi ove prostore gradili kako su to učinili svi civilizovani narodi.

– Prekinimo spiralu nasilja i zločina i govore mržnje koji su svima nanijeli mnogo boli, koji su region doveli na ivicu bijede i očaja, sa koje godinama ne uspijevamo da se pomjerimo. Poruka koju je potrebno slati uvijek i na svakom mjestu je “Nikad nikome Srebrenica“. Ostaće zapisano ko je i gdje tada bio, šta je radio i čijim ciljevima je služio, kazali su iz GP URA.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s