PLJEVLJA PLJEVLJA - BIZNIS PLJEVLJA - DRUŠTVO

Koronavirus prekinuo radove na putu Kosanica – Bobovo

Radovi na izgradnji puta Kosanica –Bobovo su prekinuti jer se pripadnici inženjerske jedinice Vojske Crne Gore, koji su trebali da grade ovu saobraćajnicu, nalaze u samoizolaciji zbog virusa korona. Kako je kazao potpredsjednik Opštine Pljevlja Mervan Avdović radovi su prekinuti jer su vojnici koji su radili na izgradnji puta bili u kontaktu sa osobama oboljelim od virusa korona dok su se nalazili na području opštine Gusinje. U takvim okolnostima vojnici nijesu mogli da nastave sa radovima na terenu Bobova.

Radovi na izgradnji puta su počeli, ali su potom vojnici morali da odu u Gusinje jer su bili i tamo angažovani. Tamo su imali kontakt sa licima oboljelim od virusa korona i sada se nalaze u samoizolaciji – kazao je juče za “Dan” Avdović i pojasnio da vojnici nakon takvih dešavanja nisu mogli da se vrate na gradilište i da nastave izgradnju puta Kosanica-Bobovo. Avdović nije mogao precizno reći dali su vojnici u samoizolaciji ili karantinu, ali je kazao da je dobio zvanično obavještenje od Ministarstva odbrane o dešavanjima i da vojnici jedno vrijeme ne mogu nastaviti započete poslove.

Avdović kaže da je projekat za put Kosanica-Bobovo urađen, kao i da se praktično radi o novom regionalnom putu. Pritom je kazao da je sve spremno da se radovi nastave, ali nije mogao precizirati, imajući u vidu sadašnju situaciju, kada bi radovi mogli biti završeni.

Sasvim je sigurno da će radovi biti nastavljeni i da ćemo se truditi da to bude što prije – kazao je Avdović i dodao da će se u ovaj projekat pored Vojske, lokalne uprave i Uprave za šume uključiti i Rudnik uglja.

Ministar odbrane Predrag Bošković 15. juna posjetio je pripadnike Vojske na dionici puta Kosanica-Bobovo. Tom prilikom Bošković je najavio inteziviranje radova na terenu. Međutim, poslije par dana vojnici su napustili gradilište i uputili se u opštine Gusinje i Petnjica gdje ih je, prema zvaničnim podacima Ministarstva odbrane, posjetio i ministar Bošković.

U poslove će se uključiti preduzeće Lokalni putevi

O izgradnji novog puta nemam podatke, ali mi je predsjednik opštine Igor Golubović obećao da će mehanizacija lokalnog preduzeća Lokalni putevi raditi na sanaciji postojećeg puta od 20. jula, kazao nam je juče za “Dan” predsjednik MZ Bobovo Bajo Jelovac.

On je pojasnio da je trenutno put u lošem stanju i da ga je neophodno što prije sanirati.

Nadam se da neće biti odlaganja poslova na sanaciji puta – kaže Jelovac i pojašnjava da je od predsjednika opštine informisan da trenutno mehanizacija preduzeća Lokalni putevi radi u drugim selima.

izvor: dan.co.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s