CG - DRUŠTVO CRNA GORA

Poslije više od deceniju mještani Svetog Stefana i Pržna kročili na plažu ispred kuće (video )

Grupa mještana Pržna i Svetog Stefana, na čelu sa Predsjednikom MZ Sveti Stefan Vladislavom Mitrovićem i sekretarkom, Milicom Mitrović, zatražila je danas pravo na pristup Kraljičinoj plaži u Miločerskom parku. Poslije više od deceniju, žitelji ovog budvanskog kraja kročili su na plažu koja im se nalazi ispred kuća, jer oni nažalost prema riječima zakupaca, nemaju pravo da uživaju u blagodetima ovog bisera našeg primorja.

Poslije više od deceniju mještani Svetog Stefana kročili na plažu ispred kuće | Radio Televizija Budva

Već više od deceniju Kraljičina plaža ili kako je mještani nazivaju “mala plaža”, zatvorena je za mještane Pržna i Svetog Stefana.

Iako određeni dio plaže zakonski mora biti dostupan i za one koji nijesu gosti hotela, kako su mještani kazali ovdje to nije slučaj uprkos brojnim obećanjima od strane nadležnih.“Naša djeca se nikada nijesu okupala na ovoj plaži”, kazali su okupljeni koje je obezbjeđenje pokušalo da spriječi da uđu na plažu koja im se nalazi ispod kuća.

Obezbjeđenje na kapiji na ulazu na jednu od najljepših plaža na našem primorju, odmah je reagovalo, rekavši okupljenima da je “plaža pod zakupom”, te da je ulaz za one koji nijesu gosti hotelskog kompleksa zabranjen.Mještani su ipak uspjeli da uđu na plažu, uz napomenu da neće koristiti plažni mobilijar već samo uživati u pijesku i moru, koji pripadaju svima.

Obezbjeđenje je ubrzo reagovalo i rečeno im je da su ulaskom na plažu počinili krivično djelo.

izvor: rtvbudva.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s